7 Mart 2021 Pazar

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU İLE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NE DAİR

"EN GÜZEL, EN ANLAMLI ÖDÜL TEBESSÜM"

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde geçmişten günümüze düzenlediği '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' programlarıyla her kesimden insanın beğenisini kazanarak birçok başarıya imza attı.

Bulundukları her platformda toplumun varlık sebebi tüm kadınların sesi olmayı amaç edinen Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu her proje ve çalışmaya düşünce gücüyle ve özverisiyle başarı kazandıran emekçi kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde yürüttükleri çalışmalarda kadın emeği olduğunu hatırlatan Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu alzheimer hastası ve hasta yakınlarının tedavi ve motivasyonunda kadınların etkin rol üstlendiğini söyledi.

Pandemi öncesinde ses getiren çalışmalarla Tarsus ve Tarsus Halkı'na hizmet eden Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 2017 yılında Tarsus Belediyesi'nin desteği ve Tarsus'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilen '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' programlarına ev sahipliği yaptı. Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin Bahçesi'nde düzenlenen defile ve bina içinde düzenlenen sergi ile unutulmaz anlar yaşandı. 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 2018 yılında Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla düzenlediği programda Tarsus'un muhtelif mahallelerinde ikamet eden engelli yakınlarını misafir etti. Hüznün, mutluluğun, vefanın ve önemsendiğini hissetmenin heyecanının hissedildiği programda duygusal anlar yaşandı. 

Tüm proje ve çalışmaları gönüllük esasına dayalı olarak yürüten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 2019 yılında Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Müzikle Terapi Etkinliği' ile müziğin iyileştirici gücüne vurgu yaptı. Katılımcılarla birlikte terennüm edilen nağmelerle huzurlu anlar yaşandı. 

Pandemi öncesinde ve pandemi sürecinde sorumluluk bilinciyle hareket eden Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu pandemi sonrasında da aynı sorumlulukla çalışmalarını yürüteceklerini ifade ediyor. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 2020 yılında Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla düzenlediği Mutlu Aile Sunumu'nda Prof. Dr. Nurcan Çiçek'in anlatımıyla tüm katılımcılar mutlu anlar yaşadı. 

Karşılıksız vefanın, cefanın, özverinin, sevginin ve merhametin adresi Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tüm özel gün ve haftalarda olduğu gibi '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de Tarsus Belediyesi bünyesinde ve Tarsus'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında düzenlenen programlara katılım sağladı, bu yılda katılım sağlayacak. Tarsus'a katkı sağlayan değerleri ziyaret ederek, kendi ürettikleri el emeği göz nuru hediyeleri verdi, bu yılda aynı sorumlulula hareket edecek. 

Kendileri için en güzel, en anlamlı ödülün 'tebessüm' olduğunu ifade eden Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenledikleri çalışmalara herkesi davet etti, ediyor. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder