11 Mart 2021 Perşembe

HER ŞEYİ UNUTSADA ÇOCUKKEN EZBERLEDİĞİ ŞİİRLERİ UNUTMADI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus'un Şehitishak Mahallesi'nde ikamet eden ve 2 yıldır alzheimer hastası olan 88 yaşındaki Ahmet Niyazi Tanrıverdi'yi ziyaret etti. 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ziyarette, alzheimer hastası Ahmet Niyazi Tanrıverdi'nin ailesi ile genellikle yaşlılıkla ortaya çıkan unutkanlık başta olmak üzere zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açarak günlük hayatın sürdürülmesini engelleyen alzheimer hastalığının tanımını yaptı. Alzheimer hastalığının belirtileri, nedenleri, teşhisi, evreleri ve tedavi yöntemlerini anlattı. Alzheimer hasta yakınlarının yaşadığı sorunları ve yapılması gerekenleri ele aldı. Alzheimer hasta yakınının sorularını cevaplandırıldı. 

Duygusal anların yaşandığı ziyarette, alzheimer hastası Ahmet Niyazi Tanrıverdi çocukluğunda ezberlediği şiirlerden okudu. Alzheimer hastası Ahmet Niyazi Tanrıverdi'nin hayatının birçok anını unutsada çocukken ezberlediği şiirleri unutmaması göz doldurdu.


Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder