1 Kasım 2018 Perşembe

YAŞLILARIN YAŞAMI RENKLENİYOR


Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu ve Türk Kızılay Tarsus Şubesi'nin birlikte hazırladığı 'Yaşlıların Yaşamı Renkleniyor' etkinliği Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Etkinliğe Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı YASTEP ekipleri,  Türk Kızılay Tarsus Şube Başkanı Kemal Duru ve üyeleri, Tarsus Folklor Araştırma Derneği Başkanı Melek Sezer Anıtoğlu ve üyeleri, Tarsuslu hayırsever Ülker Aydın, alzheimer hastası ve hasta yakınları, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu ile birlikte Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü YASTEP projesi kapsamında hizmet gören yaşlılar katıldı.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu adına açılış konuşmasını yapan Meryem Keskinnişanci Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak yeni dönem çalışma konuları hakkında ve 'Yaşlıların Yaşamı Renkleniyor' etkinliği hakkında bilgilendirme yaptı. 'Yaşlıların Yaşamı Renkleniyor' etkinliğini Türk Kızılay Tarsus Şubesi ile birlikte her ay rutin olarak düzenleyeceklerini belirtti. Tüm katılımcılara teşekkür etti. 
Etkinlik paydaşları kurumların temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü YASTEP projesi kapsamında hizmet gören yaşlılara bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek hazırlanan etkinliklerle bu yaşlıların huzuru solumaları, mutlu olmaları ve böylece bir nebze de olsa yaşamlarına renk katmak için gereken çalışmaların yapılacağını söylediler. Destek veren ve etkinliğe katılan kişi ve kurumlara teşekkür ettiler.
Tarsus Folklor Araştırma Derneği'nin seslendiği türkülerle türkülerin seyrinde bazen hüzünlü, bazen coşkulu yolculuğa çıkan katılımcılar Türk Kızılay Tarsus Şubesi'nin ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun hazırladığı ikramları tatmanın mutluluğunu yaşadılar.
Yaşlıların yaşımına renk katan etkinlik toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder