14 Kasım 2018 Çarşamba

TARSUS İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYA DİYABET GÜNÜ'NDE ETKİNLİK DÜZENLEDİ


Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla Yarenlik Alanı'nda etkinlik düzenledi.
Etkinliğe Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, Tarsus Bilge Lokman Hekim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Tarsus Barbaros Hayrettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli diyabet hastalığı ve Dünya Diyabet Günü'nün tarihçesi ile ilgili bilgi verdi. Diyabet hastalığının tanısı ve türleri ile ilgili açıklama yaparak diyabette beslenmeye ve diyabet taramalarının önemine dikkat çekti.
Etkinlik kapsamında Yarenlik Alanı'nda kurulan standlarda bilgilendirme yapılarak broşür dağıtıldı. Ücretsiz diyabet taraması ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, Bilge Lokman Hekim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Barbaros Hayrettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla yürüyüş yapıldı.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder