10 Kasım 2018 Cumartesi

ANDA KAL DUYGUNU YAŞA


Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bilge Uzun'un katılımlarıyla düzenlediği 'Anda Kal Duygunu Yaşa' bilinçli farkındalık semineri Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Seminere Alzheimer Derneği üyeleri ve alzheimer hastası ile birlikte hasta yakınları katıldı.
Doç. Dr. Bilge Uzun yaptığı sunumda geçmiş için suçluluk duymak ve gelecek için endişelenmek yerine içinde bulunulan anı yaşamanın insana kazanımlarından bahsederek duyguların misafir bedenin ev sahibi olduğunu insan hayatından kesitler sunarak anlattı. Mutlu ve verimli olmanın içinde bulunulan anın hakkını vererek yaşamaktan geçtiği vurgusunu yapan Doç. Dr. Bilge Uzun hippocampusın öğrenme ve duygularla bağlantısını olduğunu ifade etti. Mindfull nefes farkındalık egzersizi ile ilgili uygulamalı bilgilendirme yaptı.
Katılımcılardan gelen soruların yanıt bulduğu seminer Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu tarafından hazırlanan ikramların sunulması ve memnuniyet duyguları ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder