26 Kasım 2018 Pazartesi

SOROPTİMİST KULUBÜ HANIMELİ PAZARINI TURUNCUYA BOYADI


Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü'nün '25 Kasım-10 Aralık Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günleri' kapsamında organize ettiği 'Dünyayı Turuncuya Boya' hareketi programı Tarsus Belediyesi Hanımeli Pazarı'nda gerçekleşti.
Programda konuşma yapan Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü Başkanı Meral Akgöz dünyadaki kadınların ve kız çocuklarının yaşamlarını iyileştirmek ve geliştirmek için çalışan ve 1948 yılından bu yana Türkiye’de de faaliyetlerini sürdüren Türkiye Soroptimist (İş ve Meslek Kadınları Dernekleri Federasyonu) Kulüpleri Federasyonu (TSKF) olarak kadınlarımızın toplumsal yaşamda daha eşit ve adil şartlara sahip olması amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz diyerek kulüp bünyesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 1979 yılında BM Genel Kurulu tarafından Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi'nin (CEDAW) kabul edilmesine rağmen, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin tüm dünyada yaygın bir sorun olmaya devam ettiğini belirterek Soroptimist Kulubü olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda her türlü çalışmaları yapacaklarını söyledi. Tüm kadınları önemsediklerini ifade ederek Tarsus halkını Tarsus Belediyesi Hanımeli Pazarı'na destek olmaya davet etti.
Program Tarsus Şelale Soroptimist Kulubü'nün 'Dünyayı Turuncuya Boya' hareketi ile turuncuya boyanan Tarsus Belediyesi Hanımeli Pazarı bünyesinde standı bulunan kadınlara 'Kadınlar Çiçektir' yaka iğnesini hediye etmesinin ve Hanımeli Pazarı'ndan alışveriş yapmasının ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder