7 Şubat 2024 Çarşamba

SOYA MUMU ATÖLYESİ'NDE KURSİYERLER SEVGİYİ, HUZURU VE MUTLULUĞU SOLUDU

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun sanatın ve el becerilerinin özellikle alzheimer hastası ve insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisine vurgu yapmak için Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde yürüttüğü 'Atölye Çalışmaları' kapsamında '14 Şubat Sevgi Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Soya Mumu Atölyesi' Mumarc Candle eğitimde gerçekleşti. 

Kursiyerlerin soya mumunun ve kullanılan malzemelerin etrafa yaydığı birbirinden ferah kokular ile sevgiyi, huzuru ve mutluluğu soluduğu 'Soya Mumu Atölyesi' kapsamında soya fasulyesinin çeşitli işlemlerden geçirilerek elde edilen yağdan üretilen doğal soya mumu kullanıldı. İnsan sağlığı ve çevre üzerinde faydaları olan soya mumunun herhangi bir kimyasal madde içermediği özellikle insanı sinir, stres, korku, öfke, kaygı gibi olumsuz duygulardan uzaklaştırarak mutlu ve pozitif duygulara yaklaştırdığı üzerinde duruldu. Eriyen soya mumunun losyon olarak da kullanıldığı bilgisi paylaşıldı. Soya mumunun yapım aşamaları sırayla anlatılarak soya mumunda kullanılan malzemeler ile ilgili bilgi verildi. 'Soya Mumu Atölyesi' kapsamında kursiyerler tarafından üretilen mumlar '14 Şubat Sevgi Günü'nde hediye edileceği ifade edildi. 

'Soya Mumu Atölyesi'ne katılan kursiyerler ile tek tek ilgilenen Mumarc Candle'ye atölye sonunda Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından hediye ve çiçek takdimi yapıldı. 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 'El Sanatları' ve Atölye Çalışmaları'nın zihinsel yorgunluk ve problemleri çözdüğünü, hafızayı güçlendirirek alzheimer olma riskini azalttığını, beyni sakinleştirerek net düşünmeyi sağladığını, ruh ve beden sağlığına faydalarını hatırlatarak herkesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenledikleri etkinlik ve çalışmalara davet etti. 

Emine GÜLNAME

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder