9 Haziran 2022 Perşembe

UNUTULMAYAN NAĞMELER İLE 'YAZA MERHABA' DEDİ

Kurulduğu günden bu yana alzheimer hastalığı ve hastası ile ilgili proje ve çalışmalar yapan Mersin Alzheimer Derneği’nin Tarsus Grubu tüm Tarsus ve Tarsus Halkı'na iyilik kanatları ile umut oldu. Bir birinden güzel proje ve çalışmalara imza atan Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 2021-2022 çalışma dönemini alzheimer hastası ve hasta yakınları için düzenlediği 'Yaza Merhaba Konseri' ile kapattı. 2022-2023 çalışma dönemini büyük bir heyecanla beklediğini belirtti. 

Nöropsikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılan 'Müzik Terapisi'nin yıldan yıla artış gösteren alzheimer hastalarında uyum güçlüğünü azalttığına, müzik dinlemenin dopamin ve serotonin gibi duyguların oluşumunda rol oynayan hormanları etkilediğine, alzheimer hastaları için temel bilgilerin ritim ile akılda kaldığına, müziğin zihin, beden ve ruh için iyileştirici bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekmek için Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından kurulan 'Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun 'Yaza Merhaba Konseri' Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşti.

'Yaza Merhaba Konseri'ne İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım, Tarsus Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik ve Belgin Ok, Mersin Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve basın mensupları katıldı. 

Bestelendiği ve seslendirildiği yıllara unutulmayan anılar ve izler bırakan şarkılar 'Unutulmayan Nağmeler Korosu' tarafından Koro Şefi Hasan Basri Üstün yönetiminde seslendirildi. Tüm katılımcılar 'Unutulmayan Nağmeler Korosu'nun ritmin ve müziğin iyileştirici gücünde anlam bulunan muhteşem yorumu ve yürekten hissedilen duyguları ile 'Yaza Merhaba' dedi. 

'Yaza Merhaba Konseri' çiçek takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 



Emine KUREN 

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder