10 Haziran 2022 Cuma

TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NDEN ULUSLARARASI BİR BAŞARI

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik Programı kapsamında hazırladığı 'Güneş Enerji Sistemlerinde Avrupa Stajı' adlı projesinin tanıtılmasına yönelik okul binasında bilgilendirme sunumu düzenledi.

Bilgilendirme sunumuna; Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat Genel Müdür Yardımcısı-İş Adamı Serkan Fesli, Okul Müdürü Mustafa Yiğiter, Erasmus Proje Koordinatörü Mesut Akkoyun,Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alan Şefi Ekrem Malı, Erasmus 1.Grup Refakatçi Öğretmeni Erkin Özmutlu, Erasmus 2.grup Refakatçi Öğretmeni Ahmet Cem Ülkü ve öğrenciler katıldı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yiğiter proje ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanında okuyan 20 öğrenci 4 refakatçı öğretmen eşliğinde İspanya ve Macaristan’daki ev sahibi işletmelerde staj yaptılar. Güneş Enerjisi Santralleri'nin elektrik-elektronik bağlantılarında bakım ve arıza giderme uygulamalarında Avrupa’da kullanılan ileri teknolojileri, yenilikleri, yöntemleri ve uygulamaları yerinde gördüler. Bu proje ile öğrencilerin bilgi almaları, uygulamalara katılarak deneyim edinmeleri, pratiklerini arttırmaları ve mesleki becerileri ile birlikte yabancı dil becerilerini geliştirerek farklı kültürleri tanımaları hedeflenmiştir. Öğrencilerin proje kapsamında edindikleri bilgileri, deneyimleri, öğrendikleri yeni yöntemleri ve iyi uygulamaları ülkemize transfer etmeleri; okullarda ve işletmelerde uygulamaları, yaygınlaştırma faaliyetleri ile bölgemiz ve ülkemizdeki meslektaşları ile birlikte sektörle paylaşmaları amaçlanmıştır" dedi.

Proje kapsamında düzenlenen bilgilendirme sunumunda öğrenciler projeyi ve yurt dışında yaptıkları stajı Türkçe ve İngilizce olarak anlattılar. 

Emine Kuren'in haberine göre sunumda; Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında eğitim alan 20 öğrencinin 4 refakatçı alan öğretmeni gözetiminde Avrupa’daki işletmelerde staj yaptığı belirtildi. Öğrencilerin yaptıkları staj ile iş sahasında ve işletmelerde güneş enerji sistemleri ve santralleri hakkında teorik bilgilerini detaylı bir şekilde uygulama fırsatı bulduğu belirtildi. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştiren ve stajı başarı ile tamamlayan öğrencilere mezuniyet sonrası iş yerleşmelerini kolaylaştırmak ve istihdamlarının desteklenmesi için uluslararası tanınırlığı olan sertifikalar verildiği söylendi. Edindikleri deneyimler öncelikle derslerde ve okul atölyelerinde uygulandığının, iş piyasası ve sektörle paylaşıldığının altı çizildi. Hazırlanan proje ile okul binalarının çatılarına güneş enerji santrali kurarak üretilecek elektrik enerjisi ile okulun ve  bahçeye kurulacak üç adet elektrikli şarj istasyonunun elektrik ihtiyacını karşılanmayı hedeflediklerine vurgu yapıldı. 

Bilgilendirme sunumunun ardından Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çatısına kurulan elektrik paneli ile ilgili uygulamalı açıklama yapıldı. Panale bağlanan matkap çalıştırılarak proje ile ilgili görüş ve öneriler dinlendi. 

Uluslararası bir başarı sergileyen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği bilgilendirme sunumu temennilerle ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN 

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder