25 Eylül 2019 Çarşamba

TARSUS BELEDİYESİ MAVİ DALGA İLE ALZHEİMER'A YELKEN AÇTI

Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Alzheimer Dostu Toplumlar Oluşturulması ve Farkındalık' konulu eğitim semineri Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Mavi Dalga Mersin Elçisi Meryem Keskinnişancı'nın anlatımıyla Tarsus Belediyesi'nde gerçekleştirildi.
2000 yılında Japonya’da başlatılan ve 4 milyon kişiye ulaşmayı başaran, geçtiğimiz yıllarda Kanada, Avustralya, Kore, İrlanda, İngiltere, İskoçya hükümetleri ve Sağlık Bakanlıkları destekleriyle ulusal Alzheimer örgütleri tarafından benzerleri uygulamaya konan “Demans Dostları” projesinden ilham alınarak tasarlanan 'Mavi Dalga Projesi' kapsamında gerçekleştirilen 'Eğitim Semineri'ne Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli, Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Ekibi, Zübeyde Hanım Bütünleşik Yaşam Merkezi Ekibi ve Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus Grubu katıldı.
Mavi Dalga Elçisi Meryem Keskinnişancı sunumuna 'Mavi Dalga Projesi'nin tarihçesini anlatarak başladı. 'Mavi Dalga Projesi'nin amaç ve hedeflerini anlatarak dünyada 44,5 milyon, ülkemizde ise 450.000 demans hastası olduğunu ve her 3 saniyede bir kişiye demans, her 4 saniyede bir kişiye alzheimer teşhisi konduğunu, 2050 yılında dünyada 115 milyon demans hastası olması beklendiğini söyledi. Her yıl dünya gelirinin %1 inin alzheimer hastalığı için harcandığı düşünüldüğünde hastalık hakkında toplumun bilinçlendirilmesi ve desteğinin kazanılmasının öneminin daha iyi anlaşılacağını söyledi. Hasta yakınları açısından bakıldığında da sorunun yalnızca hasta değil tüm çevresi için ciddi bir sorun teşkil ettiğini görürüz ifadesini kullandı. Mavi Dalga Projesi'nin önemini ve çalışma sistemi hakkında bilgi vererek alzheimer hastalığı ve hastalarına karşı toplumun bilinçlendirilerek farkındalık oluşturulması gerektiğinin vurgusunu yaptı. 'Eğitim Semineri'ne katılan katılımcıların sorularını yanıtladı.
'Mavi Dalga' ile alzheimer hastalığı ve hastalarına yelken açan Tarsus Belediyesi'nin organizesinde gerçekleştirilen 'Eğitim Semineri' Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli'nin Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Mavi Dalga Elçisi Meryem Keskinnişancı'ya çiçek takdimi ile son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder