2 Eylül 2019 Pazartesi

TARSUS MEDENİYETLER BEŞİĞİ SOSYAL MEDYA'YA DAİR

Kurulduğu günden bugüne çalışma azminden hiçbir şey kaybetmeden, dur durak demeden çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Tarsus Medeniyetler Beşiği Sosyal Medya çalışma alanını hızla genişletmeye devam ediyor.
Tarsus'un tarihinin, kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunarak sosyal sorumluluk bilincini, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirerek Tarsus'un işiten kulağı, gören gözü, hisseden kalbi ve tüm dünyaya yankılanan sesi olmayı amaç edinen Tarsus Medeniyetler Beşiği Sosyal Medya bugüne kadar birçok çalışmaya imza atmıştır.
Amacımız; birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Tarsus'un tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunup sosyal sorumluluk bilincini, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmektir.
Vizyonumuz; Tarsus Medeniyetler Beşiği Sosyal Medya olarak yerel ve evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkta hemşehrilerimize hizmet eden dürüst, dinamik ve çalışkan, girişimci, gelişime açık, gelecekte söz sahibi olan,  ülkemizde ve dünya da Tarsus'un tanıtımına katkı sunan bir sosyal medya olmaktadır.
Misyonumuz; Türkiye'de ve dünyada bulunan Tarsus'lular arasında birliği, ekonomik ve sosyal yardımlaşmayı sağlayarak, yöresel kültürümüzün tanınmasına ve tüm insanlar tarafından öğrenilmesine aracı olup maddi durumu iyi olmayan hemşehrilerimizin sıkıntılarına çözüm üretmektir. Tarsus'luların tanışma ve kaynaşmalarını sağlayacak sosyal ve kültürel faaliyetler yapmaktır.
Hedefimiz; Daha geniş kitlelere ulaşıp, bununla ilgili olarak amacına uygun çalışmalar yaparak sosyal medya bünyesinde gerçekleştirilen tüm çalışmaların alanını genişletmektir.
Yaptığımız bazı çalışmalar; Yirmi sekiz köye kütüphane yaparak topluma okumanın önemini vurgulayan Tarsus Medeniyetler Beşiği Sosyal Medya yardıma muhtaç öğrencilere burs, bilgisayar, tablet, kırtasiye vs. gibi yardımlarda bulunarak eğitimin ve öğrencilerin toplumun gelişmesindeki rolüne dikkatleri çekmiştir. Yardıma muhtaç ailelere gıda, kömür ve giyecek yardımı yaparak "komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" hadisini ihya edip komşuluk hukukunu gündeme taşımıştır. Hakkari Yüksekova'daki askerlere yedi yüz kilo cezerye, lokum, çerez, Türk Bayrağı göndererek vatanın yılmaz bekçilerinin yanında olduğunu göstermiştir. Düzenlediği etkinliklerle toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmeyi başarmış, toplum üzerinde sevgi ve muhabbet oluşmasını sağlamıştır. Tarsus'a katkı sağlayanları ödüllendirerek onure etmiş tüm halkı bu konuda duyarlı olmaya davet etmiştir. Böylece hiçbir şekilde maddi ve manevi menfaat gözetmeksizin vatan, bayrak, millet, Tarsus aşkıyla bu yola baş koyanlardan olduğunu ispatlamıştır.
14 Temmuz 2012 yılında Sayın Rıfat Çınar ile kurulan, yaptığı çalışmalarla sürekli gündemde kalmayı başaran Tarsus Medeniyetler Beşiği Sosyal Medya Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube Kanalı'nda çalışmalarını azim ve kararlılıkla sürdürüyor.
Tarsus Medeniyetler Beşiği'nin sosyal medyadaki  https://www.facebook.com/TarsusMedBesigi/, https://www.instagram.com/tarsusmedbesigi/, https://twitter.com/TarsusMedBesigi?s=09, https://www.youtube.com/channel/UCiNSoBV2vrpKDvIH6pv1IAw linklerini takip ederek Tarsus'a dair tüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
                          Emine KUREN
                              Gül Name
Tarsus Medeniyetler Beşiği Sosyal Medya Editörü

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder