6 Eylül 2019 Cuma

OSMANLI MEDENİYETİ'NİN İZİNDE 40 ŞEHİR PORTRESİ KİTABI'NDA BEN

Hep dikkatimi çekmiştir. Bazı insanlar karşısındaki insanları makâm, mevki ve parasına göre değerlendirir. Onlara göre makâm, mevki ve para varsa bir insana itibar edilir, yoksa itibar edilmez. Yer aldığım birçok proje ve çalışmalarda, katıldığım birçok program ve hatta cenaze törenlerinde bu fikir bende oluştu.
'Tarsus Edebiyat Mektebi-Yazarlık Okulu' unutamadığım anılarla dolu bir proje oldu. Birbirinden değerli yazar ve şairleri tanıdığımız bu projede sadece öğretim konularını işlemedik. Hayatta bizlere ışık tutacak, insanlığa faydalı olacak eğitim konularını da işledik. İnsan olarak doğulur ancak insan olarak kalmanın ve ölmenin bir erdem olduğunu öğrendik. İnsanlara makâm, mevki ve parasına göre itibar edilmemesi gerektiğini, itibar ettiklerinin kişiliğinin rengini belirlediğini gördük.
Yazar Fahri Tuna ile 'Portre Atölyesi' oldukça keyifliydi. Dersin birinde, 'Tarsus Portresi' için Tarsus sokaklarında yazarımız ile gezdik. Yöresel şalvar giydirdiğimiz yazarımız, tarihi mekânları gezerken ve yöresel lezzetleri tadarken Tarsus'a hayranlığını sürekli dile getirdi. Bu dersten, bu geziden tuttuğu notları 'Şehir ve Kültür Dergisi'nde muhteşem kalemi ile yayınladı.  Yazarımız yine bu notlarla kaleme aldığı 'Tarsus Portresi' yazısına yeni çıkardığı 'Osmanlı Medeniyeti'nin İzinde 40 Şehir Portresi' kitabında yer verdi.
Bir Tarsuslu olarak Türkiye'nin ve Avrupa'nın güçlü kalemlerinden biri olan Yazar Fahri Tuna'nın kaleminden Tarsus'u okumak çok güzel. Beni 'Tarsus Portresi' yazısında en çok etkileyen Tarsus İdman Yurdu'ndan ve benden bahsetmiş olması... Bu davranışı ile insanlığa ne kadar değer verdiğini göstermiş olması... Makâm, mevki sahibi değilim. Zengin hiç değilim... Mevlâ'nın bana bahşettiği zamanımı ve nefesimi topluma faydalı projelerde ve çalışmalarda kullanmanın derdinde ve gayretinde olan, kaleme ve yazıya âşık aciz bir kulum. Okudukça ve yazdıkça mutluyum.
Çok farklı bir duygu, öğrencisi olduğunuz bir yazarın kaleminden dökülen sözlerin muhatabı olmak... Onun kitabında yer almak... Yüreğinize, kaleminize sağlık Hocam... 'Osmanlı Medeniyeti'nin İzinde 40 Şehir Portresi' kitabınızda Tarsus'u anlattığınız için teşekkür ederim. Kitabınızda Tarsus İdman Yurdu'ndan ve benden bahsettiğiniz için minnettarım. Bu benim için büyük bir sürpriz oldu. Güzel sözlerinize lâyık olmanın duası ve gayretindeyim. İyi ki Tarsus Edebiyat Mektebi-Yazarlık Okulu'nda sizi tanımışım. Ve iyi ki öğrenciniz olmuşum.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder