18 Eylül 2019 Çarşamba

TARSUS KENT KONSEYİ OTOGARDA KURDUĞU DESTEK MASASI'NDA ÖĞRENCİLERİ KARŞILADI

Tarsus Üniversitesi ile ilgili yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Tarsus Kent Konseyi bir ilke daha imza attı. Tarsus Üniversitesi'ne okumak için gelen öğrencileri otogarda kurulan 'Destek Masası'nda karşılayarak Tarsus'un sıcakkanlılığını, güler yüzlülüğünü, misafirperverliliğini tüm Türkiye’ye gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu açıklamasında;

"Kent Konseyi olarak Tarsus Üniversitesinin kurulabilmesi için çok çalıştık. Sempozyumlar, çalıştaylar yaptık. Tarsus’un bir üniversiteyi neden hak ettiğini herkese anlatmaya çalıştık. İmza kampanyası ile yağmur çamur demeden tam 50 bin imza topladık.
Üniversitemiz kuruldu. Şimdi ona sahip çıkma, destekleme ve gelişimine katkı verme zamanı. Tarsus Kent Konseyi olarak değerli rektörümüz ve ekibinin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

Üniversitemize öğrencilerimiz Türkiye’nin dört bir yanından geliyorlar. Kent Konseyi olarak Tarsus Üniversitesi ile birlikte bir çalışma yaparak öğrencilerimizi otogarda karşılayıp “Tarsus’a Hoşgeldiniz” demek üzere bir “Destek Masası” kurduk.

Cumartesi, Pazar ve Pazartesi olmak üzere 3 gün boyunca Kent Konseyi gönüllüleri ve Tarsus Üniversitesi hocaları destek masasında öğrencileri karşılıyorlar. Onlara sıcak içecekler ve Tarsus’un tatlarından oluşan ikramlarda bulundular. Tarsus’u anlatan kitapçıklar, broşürler verip ihtiyaçlarını sordular ve yurtlarına veya kalacakları evlerine ulaşımlarını sağlayarak rehberlik ettiler.
Çok güzel bir çalışma oldu. Üniversitemizle kent dinamiklerinin bir araya gelerek yürüttüğü çalışmalar kentin üniversiteye sahip çıkması, üniversitenin de kentle bütünleşmesi açılarından çok kıymetli.

Kent Konseyi'nin Tarsus Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri bu çalışmaya lojistik destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine ve Tarsus Belediyesine, destek masasında uzun saatler kalarak çok sayıda öğrencimizi güleryüzle karşılayarak özveriyle yardımcı olan üniversite hocalarımıza ve Tarsus Kent Konseyi gönüllülerine çok teşekkür ederiz." dedi.
Tarsus Kent Konseyi'nin Mersin Büyükşehir Belediyesi  ve Tarsus Belediyesi'nin desteğiyle Tarsus Üniversitesi ile birlikte organize ettiği 'Üniversite Öğrencilerini Karşılaşma Destek Masası' Tarsus'a okumak için gelen öğrencilerden ve Tarsus Halkı'ndan tam not aldı.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder