21 Eylül 2019 Cumartesi

PALYATİF BAKIM MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi tarafından yapımı tamamlanan Palyatif Bakım Merkezi törenle '21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde hizmete açıldı.
Açılış Töreni'ne Mersin Valisi Ali İhsan Su, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, Tarsus Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şube Başkanı Hulisi Armağan Yıldırım, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Özcan Demir, Engelli Bakım Merkezi  Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çokgünlü, Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TGİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alzheimer Derneği Gönülleri, Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus ve Mezitli Grubu, alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Açılış Töreni Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge'nin açılış konuşması ile başladı. Özge konuşmasına alzheimer hastalığının tanımını yaparak başladı. Alzheimer ve demans hastalığı arasındaki ince ayrıntıdan bahsederek alzheimer hastalığının belirtilerini, teşhisini, evrelerini ve tedavi metodlarını anlattı. Tedavi süresince hasta yakınlarına büyük görevler düştüğünü hatırlatarak aktif yaş almanın önemine değindi. Alzheimer hastalığına kalça kırığının olumsuz etkisinden bahsetti. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi'nde yapılan çalışmaları anlatarak açılış töreni ile hizmete açılacak olan Palyatif Bakım Merkezi hakkında bilgilendirme yaptı. Palyatif Bakım Merkezi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Açılış Töreni'nde söz alan Mersin Valisi Ali İhsan Su tıbbın insan yaşamındaki etkilerinden bahsederek sağlıklı ve güzel bir yaşamın önemine dikkat çekti. İnsanların daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için devletin aldığı tedbir kararlarını anlatarak bu kararların uygulanmasında Sivil Toplum Kuruluşları'nın rolüne değindi. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi'nin yaptığı çalışmaları takdir ettiğini belirterek Palyatif Bakım Merkezi'nin başarılı hizmetlere imza atacağına inancının sonsuz olduğunu söyledi. Palyatif Bakım Merkezi'ne emek ve destek veren başta Prof. Dr. Aynur Özge olmak üzere, alzheimer gönüllülerine, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Palyatif Bakım Merkezi'nin açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge hizmete açılan Palyatif Bakım Merkezi'ni protokol üyelerine gezdirerek bilgi verdi.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi'nin düzenlediği '21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Etkinlikleri' ve 'Palyatif Bakım Merkezi Açılış Töreni' kapsamında 13.00-14.00 saatleri arasında panayır kurulurken 14.00-14.30 saatleri arasında Prof Dr. Aynur Özge ve Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Topal tarafından 'Alzheimer'dan Nasıl Korunuruz' sunumu gerçekleştirildi. 14.30-15.00 saatleri arasında Emel Çolak, Onur Yeşilgönen, Aslı Kantaş, Erencan Tavlı, Barış Gülgeç'in anlatımları ile Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 15.15-16.00 saatleri arasında yaşayan çınarlarımız Şükrü Eren, Ayşe Merzeci Akbulut, Ahmet Özer'in söyleşisi ile nostaljik anlar yaşandı. 16.15-17.00 saatleri arasında Hasan Ekinci yürek sesi ve bağlamasından dökülen notalarla icra ettiği  'Türkülerle Yaşam Dinletisi' ile tüm katılımcıları duyguların seyrinde yolculuğa çıkardı. 17.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilen Palyatif Bakım Merkezi'nin Açılış Töreni sonrasında 18.00-20.00 saatleri arasında sahne alan Alzheimer Gönüllüsü Mami verdiği konser ve konuşmaları ile tüm katılımcıları büyüledi.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi'nin düzenlediği 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Etkinlikleri ve Palyatif Bakım Merkezi'nin Açılış Töreni kapsamında alzheimer gönülleri tarafından hazırlanan ikramlar gün boyu katılımcılara sunuldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

NOT: Fotoğraflar İçin Mersin Kent Haber-Salih Pala'ya teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder