10 Eylül 2019 Salı

KADIN HEKİMLER EĞİTİME DESTEK VAKFI'NDAN KAMBERHÖYÜĞÜ KÖYÜ İLKOKULU'NA SİHİRLİ DOKUNUŞ

2017 yılında Türkiye genelinden ve yurt dışından binlerce kadın hekim sosyal medya platformunda bir araya gelerek maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan her yaş grubundan öğrenciye eğitim desteği vermeye başladı. Eğitimin farklı alanlarındaki projelere ve çalışmalara destek veren, 2018 yılından itibaren de resmen tescillenerek faaliyetlerini sürdüren Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) son olarak Tarsus Kamberhöyüğü Köyü İlkokulu'na  sihirli dokunuş yaptı.
Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyeleri tarafından oluşturulan proje kapsamında Tarsus Kamberhöyüğü Köyü İlkokulu'ndaki eksiklikler yerinde tespit edilerek Güney Ecza Kooperatifi, Tarsus Belediyesi ve Anıt Lions Klubü desteği ile giderildi.
Eksiklikleri giderilerek 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'na hazırlanan Tarsus Kamberhöyüğü Köyü İlkokulu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Füsun Kaleli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyeleri,  Anıt Lions Klubü üyeleri, Güney Ecza Kooperatifi üyeleri, Tarsus Kamberhöyüğü Köyü İlkokulu idarecileri öğretmenleri öğrencileri ve velileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı.
Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek Tarsus Kamberhöyüğü Köyü İlkokulu hizmete sunuldu. Tarsus Kamberhöyüğü Köyü İlkokulu'nda yapılan düzenlemeler katılımcılardan tam puan aldı.
Binlerce kadın hekimin birbirine güvenmesiyle Türkiye genelinde başlatılan proje ve çalışmalarla okul öncesi, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine burs sağlanarak ülkemizin kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmeyi amaç edinen Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) üyeleri yaşanabilir bir dünya bırakmak için sihirli dokunuşlara devam edeceklerini belirtti.
Tarsus Kamberhöyüğü Köyü İlkokulu'nda gerçekleştirilen açılış töreni temennilerle ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder