3 Nisan 2019 Çarşamba

ŞÜKRETMENİN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİ


Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'Şükremenin İyileştirici Gücü' konulu seminer Eğitim ve Öğrenci Koçu Psikolog İrem Yüksel'in sunumuyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Seminere Alzheimer Derneği üyeleri, alzheimer hastası ve hasta yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte davetliler katıldı.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu adına konuşma yapan Serap Kerimoğlu Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Tüm katılımcılara teşekkür etti.
Eğitim ve Öğrenci Koçu Psikolog İrem Yüksel sunumuna şükür etmek ve şükran duymak kelimelerinin tanımı ile başladı. Katılımcılara şükrettikleri 5 şeyi yazdırarak bunlar üzerinde karşılıklı konuştu. Şükür etmenin insan yaşamındaki nedenlerini ve önemini sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Beynimizin olumludan çok olumsuza dikkat etmeye eğilimli olduğunu hatırlatarak mutluluk anlarına odaklanmanın, pozitif düşüncenin tüm olumsuzlukları yok ettiğini söyledi. Şükrün insan üzerindeki psikolojik ve biyolojik etkilerine vurgu yaptı. Şükürün kişinin yaşadığı anın kıymetini bilmesine yardım ettiğini ifade ederek acısı üzüntüsüyle, umudu sevinciyle hayatla baş etmedeki rolüne değindi. Şükür duygusunu hayatın her safhasında diri tutmanın insan yaşamındaki önemini dillendirerek katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Seminer Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun Eğitim ve Öğrenci Koçu Psikolog İrem Yüksel'e çiçek takdimi ile son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder