5 Nisan 2019 Cuma

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ KERMESİ AÇILIŞ TÖRENİ İLE ULU CAMİİ BAHÇESİ'NDE BAŞLADI

Tarsus Müftülüğü'nün 4-14 Nisan tarihleri arasında Diyanet Vakfı Ticaret Borsası Kız Öğrenci Yurdu yararına Ulu Camii Bahçesi'nde düzenlediği kermesin açılış töreni Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımlarıyla gerçekleşti.
Tören Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ardından edilen dualarla başladı.
İlçe Müftü Vekili Ali Can yaptığı açılış konuşmasında Tarsus Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi olarak inşaatı devam etmekte olan kız yurdu yararına kermes faaliyetini düzenlediklerini ifade ederek kız yurdunun amacına uygun olarak faaliyete geçme noktasında her kesimin üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlattı. Tarsus Müftülüğü'nün bu konudaki gayretlerini sosyal yaşamdan örnek vererek anlattı. Katılımcılara teşekkür etti.
İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başladı. Üç ayların ve üç aylarda hayır yapmanın önemine vurgu yaparak Kur'an ve sünnettin insan hayatını belirleyen değerler olduğunu hatırlattı. İyilik yapmanın ve yaymanın insanın temel görevleri ve sorumlulukları olduğunu söyledi. İyiliğin insan üzerindeki etkilerini anlattı. Kermesin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Erdemli İl Müftüsü eski Tarsus Müftüsü Hayri Erenay konuşmasına eski görev yeri olan Tarsus'a duyduğu sevgiyi ve heyecanı dillendirerek başladı. Kurumsal kimliğin ve devletin önemine dikkatleri çekerek kermese emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Türkiyede din hizmetlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tensipi ile Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütüldüğüne dikkatleri çekdi. Tarsus'un Mersin'in medarı iftiharı olduğunun vurgusunu yaparak Tarsus Müftülüğü bünyesinde yapılan çalışmalara duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplumun devlete, vatana, bayrağa karşı  sorumluluklarını hatırlattı.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal konuşmasına Microsoft’un kurucusu Bill Gates'in yaşadığı bir yaşam tecrübesini anlatarak başladı. İyilik yapmanın ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaparak herkesi Tarsus Müftülüğü tarafından Diyanet Vakfı Ticaret Borsası Kız Öğrenci Yurdu yararına düzenlenen kermese destek olmaya davet etti. Kermese emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek İlçe Müftü Vekili Ali Can tarafından Tarsus Protokolü'ne kermes alanı gezdirildi. Satışa sunulan ürünler tanıtıldı.
Açılış töreni Tarsus Müftülüğü tarafından hazırlanan ikramların Tarsus Protokolü'ne sunulması ile son buldu buldu.
Tarsus Müftülüğü tarafından Diyanet Vakfı Ticaret Borsası Kız Öğrenci Yurdu yararına düzenlenen ve Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımlarıyla Ulu Camii Bahçesi'nde törenle açılan kermes 14 Nisan pazar günü akşamına kadar açık kalacak.

  
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder