28 Mart 2019 Perşembe

MELEKLER UNUTULMAYAN NAĞMELERLE YÜREKLERİ FETHETTİ

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi 
Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'Unutmayan Nağmeler' konseri Şef Hasan Basri Üstün yönetiminde Tarsus Belediyesi Nikâh ve Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.
Konsere Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge, Tarsuslu hayırsever Ülker Aydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Alzheimer Derneği üyeleri, alzheimer hastası ve hasta yakınları, basın mensupları ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Sosyal değişim rüzgarlarına kapılmış her türlü müziğin yer aldığı zamanımızda klasik olmayı başarmış eserleri seslendiren koronun sahneye davet edilmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge Alzheimer Derneği bünyesinde yapılan çalışmaları anlatarak müziğin alzheimer hastalığı tedavisindeki etkilerini anlattı. Özellikle yüksek ritmli müzik eşliğinde alzheimer hastalarının hareket, yürüyüş ve denge becerilerini daha etkin koordine edebildiklerini ifade ederek aktif yaş almanın önemine vurgu yaptı. Tüm katılımcılara teşekkür etti.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun alzheimer hastalığına ve hastalarına dikkatleri çekerek toplumsal sorumlululukları harekete geçirmek adına oluşturduğu koroyu Şef Hasan Basri Üstün 4 ay boyunca çalıştırırken Tarsus Türk Halk Müziği Derneği erkek koristleri ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi Folklör Ekibi'de koroya katılımları ile destek verdi.
Koronun solo ve toplu olarak seslendiği, her kuşağın beğeni ile dinleyerek dilinden düşürmediği şarkılarla tüm katılımcılar hoşça vakit geçirdi.
Türkiye Alzheimer Derneği Tarsus meleklerinin yürekleri fethettiği 'Unutulmayan Nağmeler' konseri Şef Hasan Basri Üstün, Prof. Dr. Aynur Özge ve hayırsever Ülker Aydın'a çiçek takdimi ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder