24 Nisan 2019 Çarşamba

TARSUS KAYMAKAMI YÜKSEL ÜNAL MEDYA MENSUPLARI DERNEĞİ ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

ÜNAL, “YA VERSİNLER YA İSTİFA ETSİNLER”

TARSUS KAYMAKAMI YÜKSEL ÜNAL ÜNİVERSİTE VE HASTANE KONUSUNDA BİLGİ VERDİ

“YENİ HASTANEMİZ 2020 YILINDA BİTECEK VE HİZMET VERECEK”
Mersin’in Tarsus  İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal,  “Tarsus Devlet Hastanesi büyük bir hızla devam etmektedir. Çalışanların çoğalmasıyla birlikte yeni Devlet Hastanemizin 2020 yılı Ocak ayında bitmesi hedefleniyor. Üç ay önce sayın Cumhurbaşkanı biliyorsunuz hastanemizle ilgili söz verdi. Yoğun şekilde inşaat devam ediyor. Tarsus’a yakışır hastane, bir çok olaylar nedeniyle çok geç kalınmış bir hastane. Şu anki mevcut devlet hastanesi fiziki olarak görevini tamamlamış görevini bitirmiştir. Yeni hastaneye geçtiğimiz zaman ilçe olarak daha iyi bir hizmet verecek son derece modern bir hastanemiz olacak" dedi.
ÜNAL ÜNİVERSİTE KONUSUNDA SERT KONUŞTU; “YA ARSAYI VERİN, YADA İSTİFA EDİN"

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Medya Mensupları ile yaptığı görüşmede, üniversite konusunu soran gazetecilere şu şekilde açıklama yaptı.

Ünal, “Üniversite konusunda içinde belediye başkanı dahil 18 üyeyiz. Kaymakam olarak bende varım. Tarsus Üniversitesinin kuruluşu onaylandı. Acilen yeni binaya ihtiyaç var. Bunun için Tarsus Eğitim Vakfı (TEV( yönetimi mevcut binalarını  daha önceki aylarda Tarsus Üniversitesine bağışlayacağını beyan etti, bu yönde kararlar alındı. Ancak devir işlemi bir türlü yapılmıyor.
Şu anda bir özel Lisenin kullandığı TEV’e ait binanın arazisi 24 dönüm burası Tarsus Üniversitesine devredilmelidir.

Düne kadar yönetim burayı devrederiz derken şimdi ise “Soruşturma geçiririz” diyerek vermekten imtina ediyor ve  devri gelecek yıla bırakmak istiyor.

Bende Mütevelli heyetine ya burayı devredin, yada istifa edin diyorum. Ama  mütevelli heyet dışarıdan yönlendiriliyor ve burayı vermek istemiyor. Oysa Vakfılar Genel Müdürlüğüne de soruldu ve devir için bir sorun yok diye cevap geldi. Buna rağmen devrin yapılmaması ve Tarsus Üniversitesine verilmemesi bu kente ve eğitime ihanet etmektir”

Kahvaltı ve sohbet sonrası MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan, günün anısına Ünal’a bir hediye verdi.

MEDYAD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder