19 Nisan 2019 Cuma

YAŞLILARIN GÖZLERİNDEKİ UMUTTUR YASTEP

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte hazırladığı Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi(YASTEP) Tarsus'taki en verimli projelerden bir tanesidir.
Proje kapsamında Tarsus'un muhtelif mahallelerinde yaşayan kimsesiz, sağlık problemleri olan ve bunlardan dolayı kişisel bakımlarını, ev işlerini yapamayan 220 yaşlıya günlük üç yıldır hizmet verilmektedir.
Yaşlıların gözlerindeki umut olan, hayata tutunma noktalarında dayanak olan, bazen bir kap yemekle bazen de bir ev temizliği ile ençok da kişisel bakımla yüzlerinde tebessüm olan YASTEP'i toplumun her kesimi sahiplenmelidir.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli ve ekibinin büyük bir özveriyle yürüttüğü projede objektif kimliğimle zaman zaman yer almanın mutluluğunu yaşadım. Anladım ki hayatlarının son deminde yardım çığlıkları atan toplumun bereketi yaşlılarımızla geçirilen bir saliselik zaman onlara nefes ve yaşam enerjisi oluyor. Bu nefes ve yaşam enerjisini diri tutacak ise YASTEP'in devamlılığıdır.
Bitkisel hayattaki bir sevdiğinizin makinaya bağlı olarak verdiği yaşam mücadelesinde hasta ile yaşam destek ünitesi arasında takılı kablonun önemi ne ise YASTEP'de yaşlılar için o denli önemlidir. Kabloyu prizden çıkardığınız an yaşam bitmiştir. YASTEP sonlandırıldığı an yaşlıların gözlerindeki umut bitecek, dayanakları olmadığı için hayattan düşerek yüzleri solacaktır. İşte bu sebeple YASTEP üzerinde ehemmiyetle durulması gereken bir projedir.
Böylesi önem arz eden YASTEP kısa bir aradan sonra yeni çalışma dönemine 22 Nisan Pazartesi günü başlayacak. Yeni çalışma döneminde YASTEP ekibine üstün başarılar diliyor, projenin devamlılığı konusunda ve proje kapsamında hizmet alan yaşlılara yapılması gereken sorumluluklar konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder