30 Nisan 2019 Salı

TARSUSTA KİMSESİ OLMAYAN 220 KİŞİYE EVDE HİZMET VERİLİYOR

Tarsus'ta yaşlı ve kimsesizlerin imdadına Yastep ekipleri yetişiyor.
Tarsus Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğünün ortak projesi olan YASTEP  tekrar başladı.

Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi(YASTEP)  kimsesi olmayan ya da sağlık sorunları nedeniyle ev işlerini ve kendi öz bakımlarını yapamayan, maddi durumları olmayan yaşlıların hayata tutunması için evlerin temizliği, evlerde yaşlılarımıza yemek  kişisel bakımları yapılmaktadır.

Projeyle beraber Tarsus'ta değişik mahallelerde sadece merkezde değil köylere kadar toplamda 220 haneye 4 yıldır hizmet verilmektedir.

Yaşlılara ütüden traşa geniş bir hizmet yelpazesi sunuluyor. Erkek yaşlılar ve kimsesizlerin berber sorununa da çözüm bulunuyor. Haftada bir kere yaşlının evine gidilerek evlerin temizliği ve erkeklerin traşi yapılmaktadır.

Ayrıca deneyimli ekip yaşlının sağlık sorunlarıyla ilgilenip evlerinden alınıp hastane kontrolleri yapılmaktadır.
İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı önderliğinde  ve  deneyimli ekibin yaşlılar başımızın tacıdır diyerek çıktığı bu  verdikleri hizmetin gururunu duyarak önce sağlık diyerek hız kesmeden görevlerine kaldığı yerden en iyi şekilde devam ediyorlar.

Yaşlıların sıcak yürekleri, Tarsus'un vefalı elleri sloganıyla yola çıkan deneyimli ekip hizmetlerine bu yılda projenin onaylanmasıyla  devam etmektedir.

MEDYAD Okan ÇALIŞKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder