17 Ekim 2018 Çarşamba

TARSUS ADLİYESİ'NDEN ORGAN VE KAN BAĞIŞINA DESTEK


Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay Mersin Kan Merkezi'nin 'Bağışlanan Her Organ Filizlenen Bir Hayattır' ve 'Bağışlanan Her Kan Kurtarılan Üç Can' sloganlarıyla birlikte hazırladığı etkinlik Tarsus Adliyesi'nde gerçekleşti.
Etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Çelik, Başsavcısı Vekili Fatih Başar, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, Türk Kızılay Mersin Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı, 2. ACM ve Komisyon Başkanı Ferhat Karakuş, Savcı Sedat Aydın, Hakim Leyla Adıgüzel, Avukat Hicabi Öksüz, Tarsus İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri Türk Kızılay Mersin Kan Merkezi personelleri, adliye personelleri ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli organ bağışının tanımını yaparak organ naklinin kimlerden yapıldığı, bağışlanan organların kimlere nakledildiği, kimlerin organ bağışında bulunabileceği, organ bağışında bulunmak isteyenlerin nerelere başvurabileceği ve beyin ölümü ile ilgili bilgi verdi. Tüm Tarsus halkını organ bağışına davet etti.
Türk Kızılay Mersin Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı da yaptığı konuşmada kan bağışının önemine dikkat çekerek, kimlerin kan bağışında bulunabileceği, kan bağışı sonrası nelere dikkat edileceği, bağışlanan kanların hangi koşullarda saklandığı ve nerelerde kullanıldığı konusunda bilgilendirme yaptı. Kan Merkezi bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı. Kan bağışı konusunda duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. 
Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Çelik etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm adliye personellerini bağış yapmaya davet etti. Bağışta bulunarak etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinlik kapsamında kurulan standlarda organ ve kan bağışı ile ilgili bilgilendirme yapılarak hazırlanan broşürler ve ikramlar dağıtıldı. Desteklerinden dolayı Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Çelik'e Türk Kızılay Mersin Kan Merkezi Müdürü Dr. Saltuk Buğra Özcanlı tarafından Kızılay hediyesi verildi. Yapılan bağışlar kabul edildi.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

1 yorum:

  1. Tarsus adliye sarayinda dosyamiz var bizim sağlık raporumuz oldugu halde TARSUS adliye sarayinda bize para cezasi yazıyorlar biz şizofreni hasyasiyiz bizim sağlık sorunumuz olduğu halde bizi hastaneye sevk etmeden yargısız infaz yapıyorlar

    YanıtlaSil