15 Ekim 2018 Pazartesi

MEME KANSERİ KONUSUNDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONULU SUNUM GERÇEKLEŞTİ


Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu ve Tarsus Belediyesi'nin '1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı' dolayısıyla ortaklaşa organize ettiği 'Meme Kanseri Konusunda Güncel Yaklaşımlar' konulu sunum Medical Park Hastanesi doktorlarından Genel Cerrahi Uzm. Opr. Dr. İbrahim Halil Karakan'ın anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve  Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Programa Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli, İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM ekibi, Tarsus Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Hakan Uyan, Tarsus Belediyesi personelleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Medical Park Hastanesi personelleri ile birlikte Alzheimer hasta yakınları katıldı.
Genel Cerrahi Uzm. Opr. Dr. İbrahim Halil Karakan yaptığı sunum da meme kanserinin tanımını yaparak meme kanseri risk faktörleri, meme kanseri türleri, memede kitle ve kist, meme kanseri evreleri, meme kanseri teşhisi, meme kanseri tedavi yöntemleri, meme kanseri sürecinde beslenme ve meme kanseri sonrasında yapılması gerekenleri güncel yaklaşımlarla sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Sırasıyla söz alan Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu sözcüsü Meryem Elvan Keskinnişancı da meme kanseri ile ilgili kısa bilgilendirme yaparak tüm katılımcıları meme kanserine karşı duyarlı olmaya davet ettiler.
İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM ekibinin bilgilendirme standı kurduğu programda Medical Park Hastanesi de tüm katılımcılara ücretsiz ve indirimli muayene hediye etti.
Program Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun hazırladığı ikramların tüm katılımcılara sunulması ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder