27 Aralık 2022 Salı

TARSUS'UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU'NUN 101. YILDÖNÜMÜ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıldönümü düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Kurtuluş Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, siyasi partilerin milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, Türkiye Mücahitler Derneği Tarsus Şube Başkanı İsmail Taşgit ve Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve Üyeleri, Türkiye'nin farklı illerinde faaliyet gösteren Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek başkanları, protokol üyeleri, Tarsus'ta faaliyet gösteren okulların öğretmenleri ve öğrencileri, Tarsus Halkı ile birlikte basın mensupları katıldı.

Kurtuluş Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Temsili Milis Kuvvetleri'nin Aznakay Parkı'nda karşılanmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’na Kortej Yürüyüşü ile başladı. Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ile birlikte 1 manga asker tarafından saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı okunurken Şanlı Türk Bayrağı göndere çekildi. 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Okunan şiirler ve sergilenen gösterilerle kahramanlık duyguları şahlanırken kurtuluş coşkusu büyük bir heyecanla yeniden yaşandı.

Resmi geçit töreni ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Kurtuluş Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri sona erdi. 



Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder