25 Kasım 2021 Perşembe

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU'NUN DÜZENLEDİĞİ ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI ÜLKER AYDIN YAŞLI DAYANIŞMA EVİ'NDE GERÇEKLEŞTİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Tarsus Belediyesi'nin ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneği'nin desteği ile '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla düzenlediği program Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi'nde gerçekleşti.

Programa, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Eren Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Koro Şefi Hasan Basri Üstün ve saz arkadaşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Tarsus'ta ikamet eden emekli öğretmenlerle birlikte davetliler katıldı. 

Program, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün önemini anlatan video gösterimi ile başladı. Şiddet mağduru kadınlar anılarak Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Kadına Şiddete Hayır' mesajı sunuldu.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına konuşma yapan Aylin Kılıç; 1981 yılından bu yana kutlanan 'Öğretmenler Günü'nün tarihçesinden bahsetti. Öğretmenin ve okumanın önemini hatırlatarak ülke ve toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti. Kültür ve medeniyet açısından öğretmen ve okumayı değerlendirerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Peygamber Efendimiz'in sözlerini Kur'an-ı Kerim'den ayetlerle birlikte aktardı. Öğretmenler Günü'nü kutlayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programda sahne alan Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Korosu'nun ve Koristleri'nin seslendirdiği şarkılarla tüm katılımcılar müziğin ritminde kendini buldu. 

Program, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun ve Tarsus Belediyesi'nin hazırladığı hediyelerin Koro Şefi Hasan Basri Üstün ve tüm katılımcılara takdim edilmesi ile son buldu. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

https://eminekurengulname.com/

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder