3 Kasım 2021 Çarşamba

BIRAKACAĞINIZ EN GÜZEL MİRAS, HAYATTA İKEN YAPACAĞINIZ ORGAN BAĞIŞIDIR

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '3-9 Kasım Organ Nakli ve Bağışı Haftası' dolayısıyla 'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlediği program Uzm.Dr. Sema Çelik Gürses sunumuyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Uzm.Dr. Sema Çelik Gürses yaptığı sunumda; Organ nakli nedir?.., Organ nakli kimlerden yapılır?.., Canlıdan canlıya yapılan nakiller, Böbrek naklinde organ kaynakları, Ülkemizde hangi organ ve dokuların nakli yapılabiliyor?.., Ülkemizde organ naklinin tarihçesi, Türkiye'de organ nakli ile ilgili yasal durum nedir?.., Her ölen kişiden organ nakli yapılabilir mi?.., Beyin ölümü nedir?.., Beyin ölümüne kimler karar verrir?.., Beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki fark nedir?.., Aileden izin alınması, Organ bağışı dini açıdan uygun mudur?.., Donör görünüşü ve vücut bütünlüğü bozulur mu?.., Organ bağışı nedir?.. Kimler organ bağışında bulunabilir?.., Organ bağışı nerelerde yapılabilir?.., Organ bağış kartı, Sağlık sorunlarınız varsa bağışladığınız organlarınız kullanılabilir mi?.., Çıkarılan organlar kimlere naklediliyor?.., Türkiye'de organ bağışı yeterli midir?.., Organ bağışını etkileyen olumsuz haberler, Organ nakli iyi bir tedavi yöntemi midir?.., Beklenen yaşam süreleri ve Maliyet konularını tanımı, teorik bilgileri ve örnekleri ile birlikte anlattı. 'Bırakacağınız en güzel miras, hayatta iken yapacağınız organ bağışıdır' mesajı ile sunumunu bitiren Uzm.Dr. Sema Çelik Gürses sunumunun sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder