29 Ekim 2020 Perşembe

YILMAYACAĞIZ, YIKILMAYACAĞIZ!.. CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ!..

Tarsus Ülkü Ocakları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla milli mücadelenin mihenk taşı olan Karboğazı'nda bir dizi etkinlik düzenledi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Körüklü ve Tarsus Ülkü Ocakları Teşkilatı ile birlikte Asena Birimi katıldı.

Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Körüklü yaptığı açıklamada; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz' diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve nesiller boyu yaşatmak için kendizi bilgi ile donatıp güçlü olmak zorundasınız. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 97 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir. Nene Hatunların, Adile Halaların, Molla Kerimlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir. Tarihimizi, kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi iyi bilmek, yaşamak ve yaşatmak düsturunuz olmalıdır. Ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarınızı bilmeli ve evrensel kültürlerin farkında olmalısınız. Dünya ile paralel yaşamayı becerebilmeli, istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilmelisiniz. Bunu başarabilmek için de devamlı kendinizi yenilemeli, geliştirmelisiniz. Ülkücü gençliğe güveniyoruz ve inanıyoruz. Yılmayacağız, yıkılmayacağız. İlelebet Cumhuriyeti yaşatacağız. Ne mutlu Türküm diyene!.." dedi. 

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilen etkinlikler Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için okunan Kur'ân-ı Kerim Tilaveti ile başladı. 

Uzman Eğitimci Ahmet Atlı'nın anlatımıyla gerçekleşen 'Milli Mücadele ve Halide Nusret Zorlutuna' konulu konferansın ardından çevre temizliği yapılarak çevrenin millet için ne kadar önemli olduğu vurgulandı. 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu fotoğraf sergisiyle tüm katılımcılar tarihin seyrinde yolculuğa çıktı. 'Cumhuriyet' yürüyüşüyle Türk Milleti'nin yılmadan, yorulmadan, azim ve kararlılıkla zaferden zafere koşarak nice destanlar yazdığının mesajı sunuldu.

Etkinlikler toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder