24 Şubat 2020 Pazartesi

'BEZ BEBEK ATÖLYESİ' ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu 'Bez Bebek Atölyesi' çalışmaları renkli ipliklerin mucidi Birgül Otacı (@iplikler.renkli)'nın eğitmenliğinde Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde başladı.
İngiltere Newcastle Hastanesi’nde çalışan araştırma ekibi bir alzheimer hastasının oğlunun hediye ettiği oyuncak ayı ile kurduğu ilişkiyi keşfettikten sonra yaptığı araştırma ile oyuncak bebeklerin alzheimer hastalarının diğer insanlarla ilişki kurmalarında etken olduğunu gözlemledi. Araştırma da sosyal ve duygusal hislerini çok önceden kaybeden hastanın, oğlunun hediye ettiği oyuncak ayı ile konuştuğu ve sürekliliği olan bir irtibat kurduğu gözlendi. Oyuncağın yaptığı olumlu ilerlemeyi gözleyen ekibin başındaki Prof. James, diğer hastalara da oyuncak vererek gözlemlerine başladı. Hastaların belli bir süre sonra hastane personeli ve kendileri arasında çok daha iyi bir iletişim kurduklarını gözlemlendi. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu Prof. James'in bu araştırmadan yola çıkarak 'Bez Bebek Atölyesi'ni kurdu.
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun Birgül Otacı (@iplikler.renkli)'nın eğitmenliğinde gönüllü katılımcılarla birlikte 'Bez Bebek Atölyesi'nde ürettiği el emeği göz nuru işlemeler ve oyuncaklar Mersin Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi'ndeki alzheimer hastalarına hediye edilecek.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

1 yorum:

  1. Hayat paylaştıkça güzel... Hepimizin ellerine emeğine sağlık harikaydı.

    YanıtlaSil