12 Şubat 2020 Çarşamba

TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI ASENA BİRİMİ ÖZGECAN'I UNUTMADI

Tarsus Ülkü Ocakları Asena Birimi 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği minibüsün şoförü tarafından vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı ölüm yıldönümünün 5. yılında unutmadı. Tarsus Ülkü Ocakları Binası'nda anma programı düzenledi.
Tarsus Ülkü Ocakları Binası'nda Asena Birimi tarafından düzenlenen anma programına Milliyetçi Hareket Partisi Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Fethiye Rüzgar ve üyeleri, Tarsus Ülkü Ocakları Asena Birimi Başkanı Ayşegül Dalgıç ve üyeleri ile birlikte davetliler katıldı.
Anma programı Tarsus Ülkü Ocakları Asena Birimi Başkanı Ayşegül Dalgıç'ın açılış konuşması ile başladı. Dalgıç konuşmasında "kadınlara şiddet göstermek acizliğin, zayıflığın göstergesidir. Toplum olarak kadınlara yapılan şiddete sessiz kalmamalıyız. Başta kadına şiddet olmak üzere her türlü şiddete engel olacak çözümleri üretmeliyiz. Bir insana yapılan en büyük haysiyetsizlik onu hayattan koparmaktır. Kadınlarımız ölmesin, onlara acı çektirilmesin, onlar iş hayatında, üretimde ve sosyal yaşamda yerini alsın. Milletimiz güçlü bir millet olmayı azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konu da yükselmesini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçecektir. Ölüm yıldönümünde kadına şiddetin simgesi Özgecan Aslan'ı rahmetle anıyorum, konuşmama Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri ile son veriyorum; 'Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın!..' dedi.
Okunan Kur'an tilaveti ve edilen duaların ardından anma programına katılanlar kadına şiddet konusu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.
Anma programı, Asena Birimi Başkanı Ayşegül Dalgıç'ın önderliğinde katılımcıların Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Körüklü'yü makâmında ziyaret etmesi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder