17 Şubat 2020 Pazartesi

BENCE YILIN KADINI

('8 Mart Dünya Kadınlar Günü' yaklaşırken bazı kurumların yaptığı 'Tarsus'ta Yılın Kadını Kim Olmalı?.. anteki bu yazıma ilham oldu.)

BENCE YILIN KADINI

Tarsus'ta yılın kadını seçilirken ölçü nedir yıllardır anlamış değilim?.. Yaşadığı kente ve topluma sağladığı katkılar mı göz önünde bulunduruluyor yoksa parasal boyuttaki durumu mu göz önünde bulunduruluyor?.. Giydiği marka kıyafetlere mi bakılıyor ya da alnından damlayan terde filizlenen ve nasırlı ellerinde şekillenen umutlara mı bakılıyor?.. Birilerinin tanıdığı ya da yandaşı mı olmak gerekiyor?.. Tarsus Şelalesi'nde kısır yapınca mı olunuyor?..

Bence; bir kadının yılın kadını olabilmesi için yaşadığı kente ve topluma sağladığı katkılar göz önünde bulundurulmalıdır. Burada zikredilen katkı illaki maddi boyut değildir. Örnek yaşantısıyla, sosyal çalışmalarıyla sağladığı katkılar her şeyden ötedir.

Bir gecekonduda engelli evladı için sevgisini ve merhametini ortaya koyan kadının kente ve topluma kazanımı engelli evladının ışıldayan gözleridir. O gözlerle kent ve toplum bereketlenir. Bütün mal varlığını objektiflerden uzak kentin ve toplumun gelişmesi ve yükselmesine bağışlayan kadının kente ve topluma kazanımı yapılan hayırlarda sağ elin verdiğini sol elinin görmemesi gerektiği düsturudur. Yatalak anne ve babasını yılmadan usanmadan omuzunda hastaneye taşıyan bir kadının kente ve topluma kazanımı sergilediği vefadır. Kendi ayakları üzerinde durması gerektiğinin farkında olan ve bunun için en zor şartlarda dahi üretebilen, mücadele eden, Adile Hala ruhuyla yaşayan kadının kente ve topluma kazanımı ileri medeniyetler seviyesine ulaşmış vatandır. Evlat, eş, anne, arkadaş, komşu ve fert olarak kadının yaşadığı kente ve topluma hayatın her alanında kazanımı olmalıdır.

Kadın bir kentin ve toplumun gelişmesi ve yükselmesindeki en etken roldür. Dili, dini, rengi, ırkı ve mesleği ne olursa olsun rolünü her zaman ve mekânda en güzel şekilde sergilediği, sosyal yaşamın içerisinde yer aldığı ve ürettiği müddetçe başarıya ulaşır. Üstlendiği rolün farkında olan ve bunun için mücadele eden her kadın yılın kadınıdır. Varsa bu özellik de olan buyrun seçin. Vesselâm...

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder