4 Mart 2020 Çarşamba

'MUTLU AİLE' SUNUMU GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun Tarsus Belediyesi ile birlikte '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Mutlu Aile' konulu sunum Yrd. Doç. Dr. Nurcan Çiçek'in anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Sunuma, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Füsun Kaleli ve Muttalip Babuşoğlu, Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi gönüllüleri ve personelleri, Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi gönüllüleri ve personelleri, Tarsus Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Müdürü Tuncay Yıldırır ve öğrencileri, Tarsus Borsa İstanbul Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi Müdürü Osman Kaçan ve öğrencileri, emniyet mensupları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, alzheimer hastası ve hasta yakınları ile birlikte davetliler katıldı. 
Sunum saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu adına konuşma yapan Nazan Şengül konuşmasında; "Alzheimer Derneği olarak alzheimer hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirerek alzheimer hastalarına ve hasta yakınlarına yaşamlarını kolaylaştıracak yol haritasını sunmanın derdinde ve gayretindeyiz. Bu bilinçle Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Tarsus Belediyesi'nin desteği ile etkinlikler düzenliyor, proje ve çalışmalar yapıyoruz. Eğitimden el sanatlarına, İmece Mutfak'tan doktor sunumlarına, özel gün kutlamalarından Unutulmayan Nağmeler Korosu'na, terapi seanslarından aktivitelere, bilgilendirme toplantılarından Bez Bebek Atölyesi'ne hayatınıza renk katacak ve yaşam kalitenizi arttıracak etkinliklerle, proje ve çalışmalarla Tarsus Halkı'nın hizmetindeyiz. Tüm bu güzellikleri yaşamak adına hepinizi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'ne bekleriz." diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Yrd. Doç. Dr. Nurcan Çiçek sunumuna 'Öğrendim ki' şiiri ile başladı. Katılımcılara mutluluk nedir? sorusunu yönelterek insanın mutlu olabilmesi için öncelikle kendisini tanıması gerektiğini ifade etti. İnsanın kendisini af etmeyi öğrendiği ve mutlu olmaya çalışmak yerine mutsuz eden şeylerden uzaklaştığı an mutluluğu yaşayacağını belirtti. Mutluluğun an da kalma ve yaşama heyecanı olduğunu vurgulayarak sağlıklı insanın tanımını yaptı. Tek başına ve yalnız kavramlarını açıklayarak kendiyle nitelikli vakit geçiren insanların mutlu olduğunu söyledi. Renklerin insan sağlığına etkilerine değinerek mutlu aile formülünü sosyal yaşamdan örnekler vererek anlattı. Sunumunun sonunda Nazım Hikmet'in 'Kadın' şiirini okuyarak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği sunum plaket ve çiçek takdimi ile son buldu. 
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder