19 Aralık 2018 Çarşamba

SESSİZLERİN DÜNYASINDA FARKINDALIKTIR İŞARET DİLİ

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun Tarsus Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü 'İşaret Dili Kursu' sertifika töreni Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.
Sertifika töreninde konuşma yapan Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu sözcüsü Meryem Keskinnişancı sessizlerin dünyasında işaret dili ile farkındalık oluşturarak engelli bireylere karşı sorumluluk bilincini arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Toplumun en büyük eksiğinin engelli bireylerle iletişim de yaşandığını belirterek 'İşaret Dili'nin bu eksiği bir nebzede olsa gidereceği düşüncesiyle 'İşaret Dili Kursu'nu açtıklarını belirtti. 'İşaret Dili Kursu'na katılan kursiyerlere teşekkür ederek başarılar diledi.
Tarsus Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Bedia Dinçkuyucu eğitiminde 'İşaret Dili'ni öğrenen kursiyerler kurstan duygukları memnuniyeti dile getirerek sosyal yaşamda etkisini görecekleri  'İşaret Dili'ni öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Sertifika töreni kursa katılım sağlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Grubu'nun hazırladığı ikramların sunulması ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder