27 Aralık 2018 Perşembe

BAĞLAR MEVKİİ'NİN BAŞKAHRAMANI ŞEHİT İSHAK KABRİ BAŞINDA ANILDI

Tarsus Şehitishak İlkokulu Tarsus'un Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında okula adını veren Şehit İshak'ı anma töreni düzenledi. 
Törene Şehitishak İlkokulu Müdürü Hüseyin Pala, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin ilk bölümünde Tarsus'u işgal eden Fransızların 'küçük Verdün' adını verdikleri Tarsus'un iki kilometre kuzey batısında bulunan Bağlar Mevkii ziyaret edildi. Burada konuşma yapan Şehitishak Ortaokulu Müdürü Hüseyin Pala Demirtaş müfrezesi komutanı Teğmen Mustafa Nail ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti İlk Reisi Hacı İshak Ağa (Şehit İshak) ile ilgili bilgi vererek Bağlar Muharbesini anlattı.
Törenin ikinci bölümünde Tarsus'un Kurtuluş Mücadelesinde büyük kahramanlık örneği göstererek tarihe adını altın harflerle yazdıran ve adı Şehitishak Mahallesi'ne ve Şehitishak İlkokulu'na verilen Bağlar Mevkii'nin başkahramanı Şehit İshak'ın kabri ziyaret edildi.
Öğrencilerde tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur düsturunu ve milli mücadele ruhunu oluşturmak adına düzenlenen etkinlik Kur'an tilaveti ve edilen duaların ardından son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

1 yorum:

  1. Blog sitenizi çok hoş buldum yeni keşfettim ayrıca attığınız her adımda başarılı olmanız ümidiyle..

    Bende sizi kişisel blogger siteme beklerim https://www.zanalab.com ya da www.zanalab.com

    YanıtlaSil