26 Aralık 2018 Çarşamba

MİLLİ MÜCADELEDE TARSUS'TA İZ BIRAKANLAR KUVAYİ MİLLİYE KÖŞESİ'NDEKİ YERİNİ ALDI

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi'nin Tarsus'un Fransız işgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Tarsus Ortaokulunda yaptırdığı Kuvayi Milliye Köşesi ve Tarsus'un Kurtuluşu Resim Sergisi'nin açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Törene Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksoy, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Türk Kızılay Tarsus Şube Başkanı Arş. Yazar Kemal Duru, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ve üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri Tarsus Şube Başkanı Elife Aslan ve üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şube Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve üyeleri, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Topal ve üyeleri, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Adana, Gaziantep, Kilis, Toprakkale, Düziçi, Hatay, Ceyhan, Kadirli ve Osmaniye şubelerinin başkanları ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Tarsus Ortaokulu Müdürü Tuncay Yıldırır, öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.
Tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende sırayla konuşma yapan Tarsus Ortaokulu Müdürü Tuncay Yıldırır, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Topal, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Keleş, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksoy ve Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal Kuvayi Milliye'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın tarihdeki önemine değinerek Tarsus'un 97. Kurtluş Yıldönümü'nü kutladılar. Katılımcılara teşekkür ettiler.
Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele şiirlerinin okunduğu ve davul zurna eşliğinde halayların çekildiği törende Türk Kızılay Tarsus Şube Başkanı Arş. Yazar Kemal Duru'nun 'Milli Mücadelede Tarsus'ta İz Bırakanlar' isimli eserinden faydalanılarak oluşturulan Kuvayi Milliye Köşesi ve Tarsus'un Kurtuluşu Resim Sergisi kesilen kurdelanın ardından katılımcıların beğenisine sunuldu.
Milli Mücadelede Tarsus'ta İz Bırakanlar'ın Kuvayi Milliye Köşesi'ndeki yerini aldığı tören memnuniyet duyguları ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder