3 Aralık 2018 Pazartesi

SEÇİLMİŞ KADINLAR ŞENLİKTE BULUŞTU


Tarsus Türk Kadınlar birliği ve Tarsus Kent 
Konseyi Kadın Meclisi'nin 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla Şehitishak Mahallesi'ndeki Turkuaz Kapalı Semt Pazarı içinde kurulan Tarsus Belediyesi Hanımeli Pazarı'nda düzenlediği 'Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı' konulu şenlik büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Şenliğe Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, Hanımeli Pazarı Kadınları ile birlikte vatandaşlar katıldı.
Şenlik saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şenlikte Konuşma Yapan Türk Kadınlar Birliği ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Figen Aktan Cumhuriyet tarihi öncesinde ve sonrasında kadın hareketinden bahsederek kadını eğitmenin toplum üzerindeki etkilerine değindi. Atatürk'ün Türk Kadını'na armağan ettiği Türk Kadını'nın Seçme ve Seçilme Hakkı'nın topluma kazanımlarına vurgu yaparak Hanımeli Pazarı'nda düzenlenen şenliğin oluşum safhalarını anlattı. Şenliğe desteklerinden dolayı Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Av. Tülay Can'ın günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptığı şenlikte Tarsus Folklör Araştırma Derneği'nin seslendiği türkülerle ve Halk Eğitim Merkezi Folklör Ekibi'nin gösterileriyle tüm katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.
Seçilmiş kadınların buluştuğu şenlik çiçek takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.
Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder