15 Ocak 2018 Pazartesi

VEREMİ BİLGİ VE SÜREKLİ EĞİTİM YENER


Tarsus Belediyesi ve Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği'nin Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde 'Verem Savaş Haftası' dolayısıyla ortaklaşa organize ettiği 'Verem (Tüberküloz) Hastalığı' konulu seminer Tarsus Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Dr. Sebahattin Sahip'in sunumuyla gerçekleşti.


Seminere İlçe Toplum Sağlık Merkezi KETEM ekipleri,  sivil toplum kuruluşları başkanları ve üyeleri, Alzheimer Derneği üyeleri, alzheimer hastası yakınları, belediye personeli ile birlikte Tarsus halkı katıldı.

Seminer Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği'nin Alzheimer Derneği ile ilgili bilgilendirme sunumu ile başladı.

Tarsus Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Dr. Sebahattin Sahip 'Verem (Tüberküloz) Hastalığı' sunumuna hastalığın tanımını yaparak başladı. Hastalığın belirtilerini, teşhisini, çeşitlerini ve tedavi yollarını anlatarak beslenme metodunu günlük yaşamdan örnekler vererek anlattı. Verem(tüberküloz) Hastalığı'nda bilginin ve eğitimin önemine dikkatleri çekerek erken tanı için herkesi duyarlı olmaya davet etti. Hastalıkta temizliğin ve beslenmenin önemine vurgu yaptı.

Katılımcıların sorularının yanıt bulduğu seminerde İlçe Toplum Sağlığı Merkezi KETEM ekipleri tarafından tüm katılımcılara kanser tarama testi yapıldı.

Seminer Tarsus Belediyesi ve Tarsus Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Tarsus Temsilciliği'nin hazırladığı ikramların katılımcılara ikramı ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr


Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder