15 Ocak 2018 Pazartesi

TARSUSLU'LAR RENKLERİN DÜNYASINDA YOLCULUĞA ÇIKACAK

Tarsus Belediyesi’nin öncülüğünde, Ressamlar Derneği ve Orhan Cebrailoğlu Art Shop’un ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Sanatçılar Buluşması Tarsus Çalıştayı ve Sergisi’nin tanıtım toplantısı Kubat Paşa Medresesi'nde yapıldı.
Toplantıya Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Doğan, Tarsus Belediyesi Kültürel İşler Yöneticisi Nadir Durgun, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın eşi Öznur Can, Ressamlar Derneği Başkanı Hülya Atakan ve Üyeleri, çalıştay için 10 ülkeden gelen ressamlar ve sanatseverlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu konuşmasında “Tarsus geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, sadece ülkemizin değil, aynı zamanda dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Tarih boyunca cazibe merkezi olmuş, dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu ülkemizin en büyük müstakil ilçesidir. Bizler Tarsus Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerin yanı sıra hem ulusal hem uluslararası düzeyde gerçekleşen organizasyonlara her zaman destek verdik ve destek vermeye de devam edeceğiz. Sizleri medeniyetler beşiği Tarsus’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız.

Yaklaşık 1 hafta sürecek çalıştay sonrası, birbirinden değerli sanatçılarımızın yapacağı eserler yine bu mekanda sergilenecek inşallah gerek yurt içinden gerekse yurt dışından şehrimize gelen sanatçılarımız bir haftalık çalıştay sonrasında iyi izlenimlerle kentimizden ayrılırlar. Gerek kentimizin gerekse ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağına inandığım Tarsus 2. Uluslararası Sanatçılar Buluşması’nda emeği geçen başta Tarsus Ressamlar Derneği’ne, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen sanatçılarımıza ve tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kubatpaşa Medresesi’nde, 16-27 Ocak 10.30-17.00 saatleri arasında sanatçıların çalışmalarını izleme fırsatı bulacak olan Tarsuslu'lar ‘2. Uluslararası Sanatçılar Buluşması’ etkinliği kapsamında 10 ülkeden gelen 24 ressamın Tarsus için salladığı fırçalarla renklerin dünyasında yolculuğa çıkacak.

20 Ocak 2018 Cumartesi günü, saat 17.00’de, Kubat Paşa Medresesi'nde düzenlenen sergi ile çalıştay bünyesinde yapılan eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder