28 Aralık 2017 Perşembe

BİR UMUT GÜNEŞİ DOĞDU TARSUS'UN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ'NDE


Tarsus Borsa İstanbul Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi'nin 27 Aralık Tarsus'un Kurtuluş Yıldönümü ve Şehit Umut Sami Şensoy'un ölüm yıldönümü dolayısıyla organize ettiği program okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Programa Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Çiftçi, Şehit Umut Sami Şensoy'un babası Bilal Şensoy, okul müdürü Osman Kaçan, okulda görev yapan öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marş'nın okunması ile başladı. Şehit Umut Sami Şensoy'un babası Bilal Şensoy'un yaptığı açılış konuşmasının ardından Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Çiftçi 'Sakarya Türküsü' adlı şiiri okudu.

10/C sınıfından Serhat Çalışkan günün anlam ve önemini anlatırken 12/D sınıfı öğrencilerinden Gizem Çatal 'Tarsus'un Kurtuluşu' şiirini okudu. 11/G sınıfından Mehmet Öz, 12/D sınıfından Gamze Doğan ve 10/C sınıfından Yağmur Muçu tarafından Tarsus'un Kurtuluş Mücadelesi'nde adını tarihe altın harflerle yazdıran kahramanlar canlandırıldı. 9/D sınıfından Esma Demircioğlu 'Şehitler Haftası' yazını sunarken 10/C sınıfından Merve Gölge 'Ben Şehit Yetimi' adlı şiiri, 10/ D sınıfından Sıla Dediğidoğru Şehit Umut Sami Şensoy'un biyografisini, 11/A sınıfından Burhan Şaşmaz 'Oğlun Şehit Oldu' adlı şiiri okudu.

'Şehitlik' konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiir dalının 1. si Bahriye Gül Yalçın, 2. si Furkan Tuncel ve 3. sü Gülsüm Dönmez'e ödüllerini Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Çiftçi verdi. Kompozisyon dalının 1. si İclal Yalçın, 2. si Mevsim Özdel ve 3. sü Sema Alcan'a ödüllerini Şehit Umut Sami Şensoy'un babası Bilal Şensoy verdi. Resim dalının 1. si Beyza Kuren, 2. si Berk Cumali Gökçel ve 3. sü Sibel Can Çevik'e ödüllerini okul aile birliği başkanı Kadir Kılınç verdi.

Duygusal anların yaşandığı programda okula adını veren Şehit Umut Sami Şensoy'un Tarsus'un Kurtuluş Yıldönümü'nde tüm nesillerde milli mücadeleyi aydınlatacak ve diri tutacak olan bir umut güneşi olup doğduğu vurgusu yapıldı.  Okul müzik grubunun söylediği kahramanlık türküleriyle ve toplu hatıra fotoğrafının çekimiyle program son buldu.

Emine KUREN



Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder