23 Aralık 2017 Cumartesi

KAÇINILMAZ BAŞARININ ARDINDAKİ GERÇEK

Bir amaç doğrultusunda çıktığınız yolda sizinle birlikte aynı doğrultuda yürüyenlerle ekip arkadaşısınızdır. Artık aynı havayı soluyup, aynı yöne bakıp farklı fikirleri bir araya getirerek ortak noktada buluşmayı şiar edinmeniz gerekmektedir. Bunlar Ekip Ruhu'nun olmazsa olmazlarıdır.

Bir Ekip Ruhu'nun oluşabilmesi için kişilere ve kişileri bir arada tutan misyon ve vizyona ihtiyaç vardır. Bir çalışmanın başarısı misyon ve vizyon ile sağlanırken Ekip Ruhu'nun canlı tutulmasıyla çalışma geniş kitlelere ulaştırılır. 

Ekibi oluşturan bireyler artık bir bütündür. 'Ben' değil 'biz' stratejisi ile hareket etmelidir. Çalışmalardaki tüm stratejilerin temelinde 'biz' olgusu olduğu sürece Ekip Ruhu'nun filizlendiği görülür. 'Ekip Ruhu' filizlendiği sürece bağlı bulunduğu kurum, kuruluş ve toplum gelişerek ilerler ve kök salarak asırlar boyu ayakta kalır.

Başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da 'taşın altına elini koyarak' birlikte hareket edilmesi, tüm sorunlar karşısında çözüm odaklı yaşanılması, 'birlikten kuvvet doğar' sözünün Ekip Ruhu'nda harekete geçirilmesi elzem olandır. Bu hareket ekibi oluşturan bireyleri, kurumları, kuruluşları ve toplumu ayakta tutarak  başarıya ulaştırır.

İstişare, plan ve program dahilinde hareket etme, alınan kararlara uyma, sorumluluklarının bilincinde olma, verilen görevi en güzel şekilde yerine getirme, usûl, üslûp, dürüstlük ve her şeye rağmen özveriyle çalışmak Ekip Ruhu'ndaki olmazsa olmazlardır. Yalan, iki yüzlülük, ego, yalakalık, kibir, bencillik gibi hasletlerde uzak durulması gereken olumsuzluklardır.

Kısaca, bir kurumu, bir kuruluşu, bir topluluğu oluşturan bireyler Ekip Ruhu'nu taşıdığı müddetçe başarı kaçınılmaz olur.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder