5 Aralık 2017 Salı

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NDE EMPATİ


3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle yoğun bir katılımla Tarsus'ta kutlandı.

Kutlama etkinliklerine Tarsus protokolü, engelli derneklerinin başkanları ve üyeleri, rehabilitasyon merkezlerinin eğitmenleri ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri ile birlikte Tarsus halkı katıldı.

Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndan Tarsus Belediyesi tarafından Küçük Minare yanına Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi ve Türkiye Görme Engelliler Tarsus Şubesi yararına açılan Empati Kafe'ye tüm katılımcılarla yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından Empati Kafe'nin açılışı yapıldı.

Özel Arsoy Engelli Bakım Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte ise katılımcılara yemek ikramı yapılırken engelli öğrencilerin öğretmenlerinin gözetiminde hazırladıkları gösteriler büyük beğeni aldı.

Tüm katılımcıların empati yapma imkanı bulduğu etkinliklerde engellilerde seslerini duyurmuş olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder