10 Aralık 2017 Pazar

'YOLA ÇIKANLAR'DAN MUHTEŞEM FİNAL



Şair Yazar Ahmet İşlerin koordinatörlüğünde Kültür Bakanlığı'nın desteği ile Tarsus'ta gerçekleştirilen Tarsus Edebiyat Mektebi Projesi'nin kapanış programı 75. Yıl Kültür Merkezi'nde sertifika töreni ve Sedat Anar konseriyle gerçekleşti.

Programa Ak Parti milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül ve üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri, şehit aileleri, Tarsus Edebiyat Mektebi'nin eğitmenleri ve öğrencileri, okul müdürleri ve öğrencileri, yazarlar, şairler ve Tarsus halkı katıldı.

Program Tarsus Edebiyat Mektebi'nin faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterileri ile başladı. Tarsus Edebiyat Mektebi Projesi'nin Koordinatörü Şair Yazar Ahmet İşler açılış konuşmasında projenin hazırlık ve uygulama safhalarından bahsederek proje boyunca projeye emek veren Yazar Fahri Tuna'ya, Yazar Mazlum Dirican'a ve projeye katılan öğrencilere teşekkür etti. Projeye katılan öğrencilerin yazılarının yer aldığı 'Yola Çıkanlar' kitabı ile ilgili bilgilendirme yapan Şair Ahmet İşler kitabın oluşum safhalarını anlatarak desteklerinden dolayı Kültür Bakanlığı'na ve kapanış programına katılan Tarsus Protokolü'ne, yazarlara, şairlere, şehit ailelerine, öğretmenlere, öğrencilere, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Tarsus Edebiyat Mektebi öğrencileri adına konuşma yapan Fatma Zehra Kaya eğitim süreciden bahsederek Tarsus Edebiyat Mektebi Projesi'nde gerçekleştirilen eğitimlerin eğitime katılan öğrenciler üzerindeki etkilerini anlattı ve başta Şair Yazar Ahmet İşler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tarsus Edebiyat Mektebi öğrencilerinden Gamze Kazan'ın seslendirdiği Şair Ahmet İşler'e ait olan 'Seni Biriktirdim' şiiri ve Ruşen İğrek'in seslendirdiği kendisine ait olan 'Aşkı Zehir' şiiri ile katılımcılar duygusal anlar yaşadılar.

Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın yaptığı selamlama konuşmasında proje ile ilgili duygularını dile getirerek Tarsus Edebiyat Mektebi Proje koordinatörü Şair Ahmet İşler'e Tarsus adına yapacağı tüm projelere destek vereceğini belirterek projeye emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Tarsus Milli Eğitim Müdürü yaptığı selamlama konuşmasında projelerin sosyal yaşama etkilerini anlatarak Tarsus Edebiyat Mektebi Projesi'ne emeği geçenlere, Şair Yazar Ahmet İşler ve şehit aileleri başta olmak üzere programa katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Tarsus Edebiyat Mektebi öğrencilerine Tarsus Protokolü'nün, Tarsus Edebiyat Mektebi bünyesinde eğitim veren ve konuk olan yazarların sertifika sunumu ile renklenen programda öğrencilerin yazılarının yer aldığı 'Yola Çıkanlar' kitabı büyük beğeni aldı. Kendi yazılarının bulunduğu kitapla buluşan öğrenciler duygusal anlar yaşarken mutluluklarını kitaba imza atarak gösterdiler.

Yazar Sadık Yalsızuçanlar'ın 'Edebiyat Söyleşileri' bünyesinde yaptığı sunum edebiyat severleri edebiyat yolculuğuna çıkarırken Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Sedat Anar'ın seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle manevi atmosterin havasını soludular.

Program Tarsus Edebiyat Mektebi bünyesinde ders veren yazarlara ve şairlere, programa konuk olan yazarlara, Tarsus Protokolü'ne hediye takdimi ve memnuniyet duyguları ile son buldu.

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr


Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder