4 Eylül 2023 Pazartesi

FİLENİN SULTANLARI CUMHURİYETİN 100. YILINDA BÜYÜK BİR COŞKU YAŞATTI


A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası Finali'nde Sırbistan'ı tie-break setinde 3-2 mağlup ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Avrupa Şampiyonu ünvanını kazanarak yine bir ilki başardı. 

Sırbistan’ı final maçında 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez Avrupa şampiyonu olmanın coşkusunu ve mutluluğunu tüm Türkiye’ye yaşattı. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-Yıldızlı ekip, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Filenin Sultanları resmi maçlarda üst üste 15. galibiyet aldı. FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda da sahaya çıktığı 9 maçı galip bitirdi. 

Belçika’nın başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda oynanan final maçına A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan Melissa Vargas performansıyla damga vurdu.

Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda kaptan Eda Erdem, kupayı CEV Başkanı Aleksandar Boricic'ten aldı. Kupayı kaldıran kaptan Eda Erdem, daha sonra bu sevinci takım arkadaşlarıyla paylaştı

Emine GÜLNAME

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder