27 Ağustos 2023 Pazar

CÜSSESİ KÜÇÜK YÜREĞİ BÜYÜK PERİHAN MUHTAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tarsus'un üç kadın muhtarından bir tanesi olan Altaylılar Mahalle Muhtarı Perihan Özcan yakalandığı amansız hastalıkla verdiği mücadeleyi kaybederek tedavi gördüğü hastanede 47 yaşında hayata veda etti. 

Tarsus Merkez Kabristanı'nda düzenlenen cenâze törenine Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Merhume Perihan Özcan'ın ailesi, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Perihan Muhtar Tarsus Merkez Kabristanı'nda kılınan cenâze namazının ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve edilen dualarla birlikte göz yaşları arasında ebedî istirahatgâhına tevdî edildi. 

1976 yılında Tarsus'ta dünyaya gelen Perihan Özcan okul ve iş hayatı boyunca hakikatli ve hakkâniyetli demokratik duruşundan dolayı 'muhtar' lakabı ile anıldı. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ikamet ettiği Tarsus Altaylılar Mahallesi'ne muhtar olarak seçildi. Sevenlerinin ve sevdiklerinin taktığı 'muhtar' lakabı 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Perihan Özcan'ı muhtarlık makamına taşırken Tarsus’a üçüncü kadın muhtarı kazandırdı. 2 kız annesi olan Perihan Muhtar Milli Mücadele'nin öncülerinden Güllü Fakı Mehmet Efendi’lerden, Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği kurucularından merhum Abdi Çavuş’un torunudur. Doğduğu, büyüdüğü ve doyduğu kente faydalı bir birey olmak için sosyal çalışmalarda da yer alan Perihan Özcan Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma Vakfı(ZİÇEV) Tarsus Şubesi'nin Yönetim Kurulu Üyesi'ydi. Tüm kadınların güçlü sesi olmak için mücadele eden ve yaşam tecrübeleri ile her kesimden insana örnek olan cüssesi küçük yüreği büyük Perihan Özcan'a Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. El-Fatiha...

Emine GÜLNAME

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder