10 Ocak 2023 Salı

'KABUSUM ÜÇLÜ VİRÜS' KONULU SUNUM GERÇEKLEŞTİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 'Doktor Sunumları' kapsamında düzenlediği 'Kabusum Üçlü Virüs' konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nil Dinçer'in anlatımıyla gerçekleşti. 

Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Nil Dinçer sunumuna Üçlü Virüs(Tridemi)'ün tanımını yaparak başladı. Covid-19, grip ve RSV virüsünün birleşmesiyle oluşan Üçlü Virüs(Tridemi)'ün belirtileri, tanısı, teşhisi, tedevi yöntemleri ve korunma metodları ile ilgili bilgilendirme yaptı. İnfluenza ile soğuk algınlığı arasındaki farkı açıkladı. Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle yaşanılan pandemi sonrası maske, mesafe ve hijyen kurallarının bırakılması ile grip salgınında büyük artış görüldüğüne vurgu yaparak çocukların iyileşmeme sebebini söyledi. Beslenmenin, temizliğin, sporun önemine değinerek sigaranın zararlarını dile getirdi. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

Son zamanlarda her yaş grubunun kabusu olan Üçlü Virüs'ün anlatıldığı sunum, toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder