11 Ocak 2022 Salı

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI DR. HALUK BOZDOĞAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA TARSUS'TA FAALİYET GÖSTEREN BASIN TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kahvaltı Etkinliği'nde Tarsus'ta faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Basın mensuplarının şehrin sesi olma, itirazı olma, şehrin görünürlüğünü arttırma hususlarında ne denli etkili olabileceğini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan etkinlikte yaptığı konuşmada; "Tarsus'un basın tarihi, basın faaliyetleri ve basının varlığını sürdürmesi açısından kent belleğimizde önemli bir yer tutuyor. Kentimizde 30 yıldır faaliyet gösteren basın kuruluşu ile yeni kurulmuş veya kurulacak bir gazetenin duyduğu heyecanın ortak olması kentimiz adına gurur vericidir. Yerel basının, kent ve kentli çıkarları söz konusu olduğunda, bireysellik ve menfaatlerden uzak çabasının ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Tarsus basını da, her güçlü kentte olduğu gibi kentimizin hak ettiği değeri edinmesi noktasında büyük söz sahibidir. Doğru ve hakkaniyetli olması, savunucu ve güvenilir olması, aynı amaç uğrunda yol arkadaşlığı yapmamız hususunda rolü tartışılmazdır. Biz, Tarsus Belediyesi olarak yerel basınla iç içe, birlikte, Tarsus'un daha yaşanır bir yer olması, daha kaliteli yaşam alanlarına sahip olması için çalışmaya, işbirliği yapmaya hazırız. Konuşmamız başında sizlerin rolünün büyük olduğunu söylemiştim. Sizler, bu kentin özgür sesisiniz. Bir olumsuzluğu, bir haksızlığı, bir kötü görüntüyü sizler sayesinde öğrenip, muhakeme edeceğiz. Tarsus Belediyesi'ni kişilerden, siyasetten ayrı tutmayı öğrendiğimiz zaman aynı noktada el ele vererek bu şehri daha da yukarılara taşımak için her türlü çalışma ortamını oluşturmaya hazırız. Bugün '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'.Tüm basın emekçilerimizin bu özel gününü tebrik ederim. Bu vesileyle de olsa sizlerle bir araya gelmekten, sizlerle sohbet etmekten ötürü mutluluk duyuyorum." dedi.

Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin sorularının yanıt bulduğu etkinlikte ayrıca; yerel yönetimlerle basın ilişkileri, yatırım yılı ilan edilen 2022 yılında yapılacak olan projeler ve gündem konuları ile birlikte kaçak yapılanma konusu konuşuldu. 

Etkinlik, Medya Mensupları Derneği(MEDYAD)'nin Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a çiçek takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

https://eminekurengulname.com/

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder