24 Ocak 2022 Pazartesi

'MÜZİK, DANS VE ŞİİR SANAT ETKİNLİĞİ' SANATIN VE DUYGULARIN AHENGİNE BÜRÜNDÜ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'Müzik, Dans ve Şiir Sanat Etkinliği' Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi'nde gerçekleşti.

Notalarla kulakların, dans ile gözlerin, şiir ile ruhların şifa bulduğu 'Müzik, Dans ve Şiir Sanat Etkinliği'nde Keman Virtüözü İdil Olğar keman resitali ile müzikle tedavi, müzikle terapi ve müzikle öğrenme konularına vurgu yaptı. Müziğin alzheimer hastaları üzerindeki etkisine dikkat çekti. Dans Eğitmeni Sineray Ecem Kaya ise dansın beden, beyin, kas ve ruh mekanizması üzerindeki etkisini anlattı. Tüm katılımcılarla birlikte dans ederek tarihsel süreçte ve dünya üzerindeki dans ile tedavi metodları ile birlikte dansın iyileştirici etkisinden bahsetti. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'ndan Aylin Kılıç şiir dinletisi ile antikçağdan günümüze kadar şiirin terapötik faydasına yönelik yapılan çalışmaları dile getirdi. Seslendirdiği şiirlerle şiirin insan yaşamındaki ve sağlığındaki önemini hatırlattı. Tüm katılımcılara duygusal anlar yaşattı. 

Katılımcıların okudukları şiirlerle sanatın ve duyguların ahengine bürünen 'Müzik, Dans ve Şiir Sanat Etkinliği' katılımcılardan tam not alırken toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

https://eminekurengulname.com/

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder