11 Temmuz 2021 Pazar

TUĞLADAKİ SONSUZLUK

Rahmetli annem Terzi Şehriban Hala hastalıkta ve sağlıkta, acıda ve mutlulukta, düğün ve taziye evinde her kesimden insanın yüreğine su serper, onların halleri ile hallenirdi. Onun bu davranışı her zaman ve mekânda takdir edilirdi. 

Annem vefat edince pandemi dolayısıyla taziye evi yapılmadı. Ancak vefakâr tüm dostlarımız gece-gündüz arayıp acımızı paylaştılar. Taziye evlerinde dinen ve örfen canaze sahibinin değil taziye ziyaretine gelenlerin yemek ikram etmesi doğru olandır. Bu bilinçte olan bazı dostlarımız yemek ikramında bulundular. Bazı dostlarımız ise annem adına hayır yapmak istediklerini belirttiler. Bir kısmı annem adına ihtiyaç sahibi kişilere gıda yardımı yaptı. Bizi ençok onure ve mutlu eden ise Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'ndaki arkadaşlarım oldu. Tarsus Grubu'ndaki arkadaşlarım kendi aralarında topladıkları yardımı Mersin Alzheimer Derneği'nin 'Tuğla Projesi' kapsamında Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi'ne annem adına bağışladılar. Böylece annemin adı sembolik tuğla üzerine yazılarak Mersin Alzheimer Derneği Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi'nin duvarına sonsuza dek yaşatılmak üzere asıldı.

Vefat eden bir yakınınızın adını yaşatmanın en güzel halidir Mersin Alzheimer Derneği'nin 'Tuğla Projesi.' Taziye evlerinde dinimize ve örfümüze uygun olmayan yemek ikramı görüntülerine engel olmak için de güzel bir fırsattır aynı zamanda. Sadece vefat eden bir yakınınız adına değil, hayatta olan tüm sevdikleriniz adına ve kendi adınıza da 'Tuğla Projesi' kapsamında bağışta bulunabilirsiniz.

Mersin Alzheimer Derneği 'Tuğla Projesi' ile demans hastaları için yapılan 'Yaşlı Yaşam Merkezleri'nin sayılarının ve kalitelerinin artırılması, yaş almış çınarlarımıza aktif yaş alacakları sağlıklı ortamlar oluşturarak onlara en iyi koşulları sağlayabilmek için sosyal aktiviteler üretilmesi ve hizmetlerine sunulmasını amaç edinmiştir. Bu amaçlara ulaşabilmek için her  kesimden kişiler ve kurumlarla  ortak projeler üretilmesini yaşlıların toplumda anlaşılmasını ve onlara saygı duyulmasını genç-yaşlı kesimleri bir araya getirecek çalışmalar yapılmasını, alzheimer hastalığının toplumda  tanınırlığının sağlanmasını, bu konuda  toplumsal  bilincin ve duyarlılığın  yükseltilmesini, hastaların ve yakınlarının yaşam kalitelerinin artırılması için ihtiyaç duydukları bilgi ve desteğin sağlanmasını ve bu konudaki bilimsel çalışmaların arttırılmasını ilke edinmiştir.

Sevgili Gül Name takipçilerim!.. 'Tuğla Projesi'ne destek vererek Mersin Alzheimer Derneği’nin seviyeli, kaliteli, güvenilir ve her şeyden öte muhteşem projesinin bir parçası olabilirsiniz. Böylece Mersin Alzheimer Derneği Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi duvarındaki tuğlanızda adınızı sonsuza dek yaşatabilirsiniz.

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın öneminin destanlaştığı Kurban Bayramı yaklaşırken bir bilgiyi daha sorumluluk bilinciyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Mersin Alzheimer Derneği’nin 'Tuğla Projesi' kapsamında kurban bağışında bulunabilirsiniz. Kurban bağışında bulunan tüm güzel yüreklerin adıda 'Tuğla Projesi' kapsamında sembolik tuğlaya yazılarak Mersin Alzheimer Derneği Yaşlı ve Engelli Bakım Merkezi duvarına sonsuza dek yaşatılmak adına asılıyor. 

Mersin Alzheimer Derneği'nin 'Tuğla Projesi' başta olmak üzere bağışlarla ve çalışmalarla ile ilgili ayrıntılı bilgiyi 0538 516 69 99 numaralı telefonu arayarak öğrenebilirsiniz. 

Huzurdaki bir damla, buğulu bakıştaki bir umut,  kalp atışındaki mutluluk, tuğladaki sonsuzluk, yaş almış çınarlarımızın yüzündeki tebessüm olmanız temennisiyle.

Emine KUREN 

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder