16 Temmuz 2021 Cuma

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TARSUS'TA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

Tarsus Kaymakamlığı'nın '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Kutlama Programı' Tarsus Protokolü'nün ve Tarsus Halkı'nın katılımıyla Tarsus Hükümet Konağı karşısında bulunan meydanda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 

Programa, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, İlçe Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Erbir, İlçe Müftüsü Ali Can, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte diğer protokol üyeleri, basın mensupları ve Tarsus Halkı katıldı.

Program, saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tarsus Müftülük Görevlisi İmam Ekrem Aratekin'in Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Tarsus Müftüsü Ali Can'ın ettiği dua ile geçmişten günümüze vatan, bayrak ve millet için canlarını feda ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir karışını kanlarıyla sulayan, serden geçerek verdikleri büyük mücadelelerle ay-yıldızı dalgalandıran tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz anıldı.

Veysel Durmaz ve İbrahim Akman'ın sunduğu '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı'nda, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sırayla yaptıkları konuşmalarda 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili değerlendirme yaparak hain darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin timsali haline gelen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir başta olmak üzere her kesimden insanın birlik, beraberlik ve dayanışma içinde verdikleri mücadeleden bahsettiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan toprağının ay-yıldızın gölgesinde bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi yad ettiler. Kayıtsız şartsız milletin olan egemenliğin bir ulus için önemine değinerek, demokrasinin temel ilkelerini anlattılar. 15 Temmuz darbe girişiminin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalmasını isteyen her kesimden insanın canlarını hiçe sayarak sokaklara dökülmesi ile başarısızlığa uğratıldığını hatırlattılar. Birlik ve beraberlik mesajı sunarak programa katılanlara teşekkür ettiler. 

Enes Burak Gönültaş'ın 'Kuş' şiirini ve Fatih Düzenli'nin '15 Temmuz' şiirini canlı performans ile seslendirdiği '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı' boyunca slayt gösterileri, videolar, marşlar ve şiirler meydana kurulan sinevizyon ekranında katılımcılara izlettirildi.

'
'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Ulusa Sesleniş' sunumu ve gece 00.00 da tüm camilerden sela okunması milli ve manevi duyguları harekete geçirdi. 

Program, birlik ve beraberlik mesajları ile son buldu. 

Emine KUREN 

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder