27 Aralık 2020 Pazar

TARSUS GENÇLİK DERNEĞİ'NDEN KUVAYİ MİLLİYECİ VELİ ÇİFTÇİ'YE ZİYARET

Tarsus Gençlik Derneği 27 Aralık Tarsus'un 99. Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla Kuvayi Milliyeci Veli Çiftçi'yi evinde ziyaret etti.

Nüfus kayıtlarına göre 1923  yılında doğduğu bilinen ancak kendisi 100 yaşında olduğunu söyleyen Kuvayi Milliyeci Veli Çiftçi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek aramıza sokulmak istenen fitne ve fesatlara karşı daima uyanık olmalıyız uyarısında bulundu. Çiftçi konuşmasının devamında "bugün duyduğumuz endişe o günlerde ve zor şartlarda verilen şanlı mücadeleye, verilen şehitlere rağmen hala bu ülkede birlik, dirlik ve bütünlüğün tam anlamıyla sağlanamamış olmasıdır. Biz, biz olduğumuzu, Türk olduğumuzu hatırlamalı özellikle şu badireli günlerde bir olmalı, iri olmalı ve diri olmalıyız. Dik durmalı, hiçbir şekilde geçmişimize yönelik bu karalama kampanyalarına alet olmamalı, fırsat vermemeli, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanmış menfur olayların bir daha yaşanmaması için gayret göstermeliyiz” dedi.

Tarsus Gençlik Derneği Başkanı Deniz Durmuş Özdemir'de yaptığı açıklamada; “99 yıl önce aziz atalarımızın kanları, canları pahasına verdikleri mücadeleler sonucunda, düşman çizmeleriyle çiğnenmesine tahammül edemeyerek kurtardıkları bu güzel kentin kurtuluş yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. O gün bizlerin, gelecek nesillerin bu topraklarda alnı açık, başı dik dolaşabilmesi için verilen bu mücadele Çukurova'da önce Tarsus, sonra Mersin, daha sonra da Adana'nın kurtuluşuna vesile olmuş, Aziz Atatürk'ün önderliğinde başlatılan bağımsızlık hareketi Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına kadar sürdürülmüştür. Tarsus'un Kurtuluş Günü'nde bu toprakları bize vatan kılan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyor, Tarsus'un 99. Kurtuluş Yıl Dönümü'nü kutluyoruz" dedi. 

Ziyarette, Kuvayi Milliyeci Veli Çiftçi'nin 60 yıldır katıldığı kurtuluş törenleri anılarıyla ve babası Süleyman Çiftçi'nin katıldığı Yemen ve Tarsus savaşlarındaki anılarıyla milli mücadele ruhu harekete  geçerken birlik, beraberlik ve dayanışmanın toplum ve ülke üzerindeki önemine vurgu yapıldı. 

Ziyaret, Tarsus Gençlik Derneği Başkanı Deniz Durmuş Özdemir'in Kuvayi Milliyeci Veli Çiftçi'nin 15 yıl önceki kurtuluş yıldönümü etkinliğinde çekindiği fotoğrafı Kuvayi Milliyeci Veli Çiftçi'ye hediye etmesi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Emine KUREN

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder