2 Aralık 2020 Çarşamba

TARSUS OTİZM DERNEĞİ'NDEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NDE FARKINDALIK MESAJI

Tarsus Otizm Derneği; otizmi, otizmli ve özel bireyleri tanımak, tanıtmak, bu amaçla çalışmalar yapmak, alanında bilimsel çalışmalara destek vermek, otizmli ve özel bireylerle birlikte ailelerinin sportif ve sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlayarak yaşam kalitelerini iyileştirmek amacıyla 12 Kasım 2020'de Tarsus'ta kuruldu. 

Tarsus Öğretmenler Mahallesi İsmet Akın Caddesi üzerindeki Dedem Apartmanı altında faaliyetlerine başlayan Tarsus Otizm Derneği'nin kuruculuğunu Fatih Düzenli, Derya Kılıç, Miyase Salman, Yusuf Kaplanoğlu, Emine Kuren, Müslüm Coruk ve Hasan Ünal yaptı. 

Pandemi dolayısıyla maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak çalışmalarını yürütmeye çalışan Tarsus Otizm Derneği Başkanı ve Sivil Toplumcu Fatih Düzenli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. 

Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli yaptığı açıklamada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bilgilendirme yaparak engelli bireyler ve onların yaşadıkları sorunlar teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorundur dedi. Engelli bireylerin yaşadığı sorunları ve sahip oldukları hakları dillendirerek bu hakların korunarak, toplumsal hayattan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmeleri anayasanın ve devletin teminatı altına alındığını söyledi. Dünya Engelliler Günü'nün amacına değinerek toplumsal duyarlılığı artırmanın ve farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Engelli olmanın hayatın sonu olmadığını belirterek engelli bireyleri okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya davet etti. Engelli bir birey olduğunu hatırlatarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün tüm dünyada nice farkındalıkların yaşanmasına vesile olmasını diledi. Herkesi engelli bireylerin ve engellerin farkında olmaya davet etti.


Tarsus Otizm Dernek Başkanı Fatih Düzenli ve Yönetim Kurulu Üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık videosu çekerek otizmli ve engelli bireylerin farkında olduklarının mesajını sundular.

Emine KUREN 

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder